Inför Hertha BSC-Werder Bremen
Davie Selke har visat gryende form de senaste matcherna. Stiger han fram ikväll?

Inför Hertha BSC-Werder Bremen

Lördagens kvällsmatch går av stapeln mellan Hertha och Werder. Borde bli en underhållande match.

Vilken match av Hertha förra helgen nere i Mönchengladbach. En prickfri insats. Hela 3-0 mot "Die Fohlen" som inför den matchen inte hade tappat en enda poäng på hemmaplan. Men våra grabbar gav inte de grönsvarta någon som helst chans. En av säsongens absolut bästa prestationer. Kan Hertha nu samma höjder även i kväll?

För visst är det så att Hertha´s högsta nivå har höjts jämfört med föregående säsong. Problemet är att prestera på den nivån under en längre tid och inte bara enstaka matcher. Häri ligger den framtida utmaningen för Pal Dardai. Hemmamatchen mot Wolfsburg, som var ligamatchen innan Gladbach, var en tämligen miserabel upplevelse. Ökad jämnhet önskas om möjligt.

Även gästande Bremen kan sägas ha samma symptom. Helt klart har de grönvita höjt sin högstanivå men kastar sedan bort alltför många poäng genom att blanda och ge för mycket. Hursomhelst är det roligt att kunna konstatera att både Hertha och Werder är två klubbar som känns att de är på rätt väg och sakta men säkert närmar sig toppen.

Vi passar på att gratulera Bremen i efterskott. I söndags fyllde de gröna 120 år och passade då på att köra över Augsburg med 4-0. Det kallar jag att fira sin födelsedag. Men nu får det vara slut på firandet. Poängen ska stanna i Berlin!

Självfallet kommer Davie Selke i fokus i en sådan här match. Det var ju i Bremen som Davie slog igenom och via Leipzig är han nu vår stürmer. Visst har Davie stegrat sig de senaste matcherna. Mål både mot Bayern och Gladbach. Mest på näthinnan är dock framspelningen till Ondrej Duda, som var av verklig hög klass. Huvudpersonen själv säger att både Hertha och Werder finns i hjärtat.

Annars har den stora snackisen under veckan i Berlin varit den tragiska händelse då en Unionsupporter fegt blev nerstucken bakifrån och senare avled av sina skador. Sådant måste självklart beivras. Fint är att även en del Herthaner visat sitt deltagande.

Match ikväll 18.30 på Olympiastadion, Berlin. Sören Storks heter domaren.

Werder Bremen: Pavlenka,-Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson,- Bargfrede,-Eggestein, Klaassen, Rashica, Eggestein,-Kruse

HERTHA BSC: Jarstein,-Torunarigha, Rekik, Stark, Plattenhardt,-Lazaro, Grujic, Lustenberger, Duda, Mittelstädt,-Selke

Alexander Carlsson2019-02-16 10:52:42
Author

Fler artiklar om Hertha BSC