Inför Hoffenheim-Hertha BSC
Pal kommer med ett utspel om att han tycker att Hertha ska ha en framtida strategi om att bara ha tyskspråkiga spelare i laget.

Inför Hoffenheim-Hertha BSC

Efter att ha firat klassenhalt med vin och cigarr så är det dags att krama ur det sista för den här säsongen. Hertha vill avsluta snygt och ta den nu åtta matcher långa sviten utan förlust i mål. Enligt maratontabellen så står Hertha på 1699 poäng och det skulle vara skönt att ta sommarlov och ha 1700 när nästa säsong börjar.

Inför matchen får Pal Dardai tillbaka Vladimir Darida och Dodi Lukebakio från sina avstängningar, vilket är välkommet då detta skänker lite fler alternativ. Hertha hade alltså 10 man borta mot Köln och lyckas kämpa till sig ett kryss. Ett resultat som medför att geissebocke måste vinna sin match mot Schalke för att ge sig själva chansen att klara sig kvar. 
I morgon är det abstiegs finale, som är det som drar till sig det största intresset. Schalke lämnar efter 30 år på raken i Bundesliga. Bremen har en svit på 40 raka säsonger och har i elfte timmen plockat in Thomas Schaaf. Påmminer mycket om när Schalke i vintras tog in legenden Huub Stevens och lyckades förlora mot Bielefeld och då kändes det kört. Nyligen tog HSV in Horst Hrubesch och det har gått sådär.

Davie Selke är ju utlånad till Bremen och enligt avtalet ska Werder betala 10 mio Euro om dom grönvita fortfarande är en Bundesligaist efter denna säsongen. Davie har gjort tre mål på 22 matcher och kanske det är hans formsvacka som nu gör att Bremen återigen spelar för sin existens. För det pratas om insolvens och poängavdrag. Intressant statistik kring denna absteigsfinale är att Gladbach har tio raka utan förlust mot Bremen och Köln har vuniit 27 av 44 hemmamatcher mot Schalke genom alla tider. Tippa överlåter jag till andra. Men det är något speciellt när en traditionsklubb riskerar att åka ur och med tanke på vilka lag som kommer spela zweite nästa säsong så kan det ta ett tag innan det laget är tillbaka.

Jag minns våren 2009 i Bologna. Det stod mellan Bologna och Torino vilka som skulle åka ur. Bologna hade en pinne upp och skulle möta Catania hemma samtidigt som Torino hade Roma borta. Att få vara med om den förlösningen när en hel stad drar en lättnadens suck och utbrister i glädje är något speciellt. Bologna vann med 3-1. Det är bara att konstatera att fotboll drar in massor i turism för den stad som laget kommer ifrån. Varje säsong drar Leksand in 160 miljoner till kommunkassan. I Bundesliga är dessa siffror annu mera mäktiga med fullsatta arenor. En degradering slår inte bara hårt mot den egna klubbens ekonomi men påverkar även det lokala näringslivet.

Annars har veckan bjudit på det intressanta utspelet från Pal Dardai att han vill se en satsning och strategi på spelare som pratar tyska någorlunda behjälpligt. Tyskar är ju ganska direkta och kraftfulla i sin kommunikation. Spelare från andra delar av världen har inte samma temperament eller kynne och Pal menar att detta skapar problem då han tycker att det är svårt att vara tränare över vissa spelare som uppvisar ett så negativt kroppsspråk
.
Match lördag 15.30. Alla matcher spelas samtidigt så följ konferens.

HERTHA BSC: Schwolow, Pekarik, Boyata, Stark, Zeefuik,-Ascacibar, Darida, Tousart, Radonjic, Lukebakio,-Ngankam

Alexander Carlsson2021-05-21 22:27:41
Author

Fler artiklar om Hertha BSC