INFÖR: Holstein Kiel - FC Bayern München
Hansi Flick, huvudtränare för FC Bayern München.

INFÖR: Holstein Kiel - FC Bayern München

Det är dags för andra omgången i DFB-Pokal och 2. Bundesliga laget Holstein Kiel står som motståndare.

När domaren blåser igång kvällens match så kommer Kiel spelarna kunna andas i tio sekunder - sedan väntar 89 minuter och 50 sekunder + tillägg kvar av en överkörning från motståndaren Bayern München. Man kommer nämligen från en 3-2 förlust här senast, där det stundtals såg rätt kasst ut. Oavsett om Bayern ställer upp med ett gäng smågrabbar som vi sett över i England i deras FA-Cup matcher - eller om det är de stora stjärnorna som spelar. Så kommer mannen på tränarbänken vara den samma, Hans-Dieter Flick kommer inte acceptera någon halvdan prestation idag.

Kommer Alexander Nübel starta likt i första omgången? I presskonferensen igår inför mötet valde Hansi Flick att inte svara på det. Enda svaret vi fick är att situationen ser annorlunda ut nu jämfört med första omgången. Då var man tvungna att göra vissa spelarbyten eftersom många spelare kommit tillbaka från spel med diverse landslag. 

Skaderapport
Om vi tittar till läget just nu så är inte Maxim Choupo-Moting eller Kingsley Coman redo för spel ikväll. Sedan tidigare vet vi att Tanguy Nianzou är långtidsskadad. När det kommer till Serge Gnabry så var han tillbaka i träning under måndagen. Han missade den senaste matchen mot M’gladbach men verkar kunna vara tillgänglig i cupen ikväll, annars kan vi nog räkna med honom till söndagens match mot Freiburg.

Så här hoppas jag Bayern startar

Jag tror vi kan se en lite mer vassare startelva, men det är så här jag hoppas att man väljer att starta. Skulle vara intressant att få se Roca, Zirkzee och Musiala för att se vad dem kan bidra med.

Motståndet
Holstein Kiel gör hittils det väldigt bra i 2. Bundesliga, och ligger på en tredjeplats. Dem har den här säsongen endast två förlorade matcher, samt 8 oavgjorda. Senaste matchen var mot St Pauli som slutade 1-1. St Pauli ligger näst sist i tabellen, så Holstein Kiel är inte riktigt så glödheta som dem kanske skulle behöva vara för att skrämma Bayern München inför kvällens möte. 

MATCHFAKTA
Holstein Kiel - FC Bayern München
Start klockan 20:45
Kan ses på Vsport football & Viaplay
Matchen spelas på Holstein-Stadion
Väderprognosen är -2°C

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2021-01-13 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München