Inför Köln-Hertha BSC
Jhon Cordoba återvänder till Rhein. Givetvis snackisen inför dagens match.

Inför Köln-Hertha BSC

Aj, Aj, Aj. Vilken huvudvärk man får av detta Hertha. Att så många spelare som på pappret ska vara duktiga lyckas med konsten att göra varandra sämre är något alldeles enastående att tvingas beskåda. Att fotboll kan spelas på ett sådant lojt, oengagerat och slött vis är nästan en konstart. Es tut mir leid.

Vi åker alltså till nykomlingen Bielefeld, som på pappret har hela Bundesligas mest anonyma lag och då tycks taktiken vara att gneta till sig 0-0. Jag trodde att Bruno skulle säga åt spelarna att Bielefeld visserligen är duktiga men vi är en minst en klass bättre och nu går vi ut och spelar med pondus och intensitet.

Istället fick vi se repris av hur det såg ut när Hertha förlorade mot Union förra säsongen. Avvaktande, passivt och negativt. Så här kan det bara inte få fortsätta hur länge till som helst. Tänk på alla hjärtinfarkter och magsår detta kommer orsaka oss som har valt detta lag av någon konstig anledning. Vi har vi gjort för att förtjäna detta?

Därför är det ångestmöte i eftermiddag när Hertha den vackra och kultiverade staden Köln med sin magnifika Dom och alla universitet. Möta våren i Köln. Det har jag gjort och det rekommenderas. Att ta sig en båttur på Rhein i den gassande solen med en bira. Livet kan vara sämre.

Även hemmalaget Köln verkar ha bekymmer. Just nu kvalplatsen efter ha förlorat med 5-0 mot ligan formstarkaste lag, Freiburg. Just 5-0 blev det Köln i våras på Olympastadion efter att en viss Jhon Cordoba haft stor show. Men nu spelar Jhon i blått. Då ska ni veta att Hertha vann höstmötet i Köln med 4-0. Att det kan svänga så på bara några månader, att man kan gå från 4-0 till 0-5. Men detta visar precis hur det är att hålla på Hertha. Vad som helst kan inträffa och det gör det också.

I Köln idag. Ondrej Duda och Marius Wolf med förflutet i Hertha, väntas starta. Så dålig som Lucas Tousart har varit så börjar man alltmer tycka att det är konstigt att det inte fanns plats för Ondrej. Slovaken hade nog bidragit med minst lika mycket. Men sedan Pal Dardai slutade så tycks dennes efträdare se fotboll på ett annorlunda sätt.

Förra sommaren så pensionerades Hennes den åttonde och ny i tronföljden är givetvis Hennes den nionde. Vi pratar om den traditionsenliga maskoten och getabocken som syns till när Köln spelar hemma och som skänker inramningen en extra touch.

Match i eftermiddag 15.30

HERTHA BSC: Schwolow,-Pekarik, Alderete, Stark, Mittelstädt,-Tousart, Darida, Guendouzi,-Lukebakio, Cordoba & Cunha

Alexander Carlsson2021-01-16 10:56:13
Author

Fler artiklar om Hertha BSC