Inför Leverkusen-Hertha BSC
Niklas Stark´s sejour i Hertha går mot sitt slut. Hoppas att Niklas kan lämna klubben med högt huvud.

Inför Leverkusen-Hertha BSC

Från sitt hotellrum kunde brandmannen Felix Magath, se sina adepter utföra en taktiskt mycket väl genomförd match. 3-0 på Hoffenheim var första segern under 2022 och medförde att Hertha kunde ta tillbaka kvalplatsen. Men framförallt så väckte segern vissa förhoppningar om att Hertha på något sätt kan traggla sig ur den prekära situation som laget har försatt sig i .

I eftermiddag när Hertha äntrar Bay-Arena, ska det bli spännande om Felix kan bygga vidare på det positiva momentum så tycks råda i klubben i och med vinsten. Kan Hertha ånyo genomföra en sådan taktisk och disciplinerad match som senast kan kanske skrällen lura runt hörnet.

En taktiskt disposition som Felix och hans tränarteam gjorde var att lyfta upp Niklas Stark som defensiv mittfältare istället för att spela mittback i en 4-1-4-1 uppställning. Niklas kom på så sätt bättre in i spelet och kunde sätta sitt signum på matchen. Att få nicka in 1-0 förlöste säkert många knutar.

Nu verkar det dock att Hertha och Niklas Stark bestämt sig för att gå skilda vägar. Samtalen om en förlängning, parterna emellan, har strandat, vilket kommer innebära att Niklas Stark lämnar gratis i sommar när kontraktet går ut. Personligen gillar jag inte att spelarna sitter på ett utgående kontrakt, eftersom de inte blir kvar utan går vidare i sina karriärer.

I första hand så tänker var och en på sig själv. Det är så den moderna fotbollen ser ut med spelare som byter klubbar vartt annat eller tredje år. Det är bara att tacka Niklas för de insatser han gjort för vår klubb.

Leverkusen gör en stark säsong och innehar just nu den åtråvärde tredje platsen som ger en biljett till nästa säsongs Champions League. Två lag som har motivation i var sin ände av tabellen således.

Match idag 15.30

Hertha BSC: Schwolow,-Pekarik, Boyota, Kempf, Plattenhardt,-Stark-Richter,Serdar, Ascacibar, Tousart,-Belfodil..

 

Alexander Carlsson2022-04-02 09:27:55
Author

Fler artiklar om Hertha BSC