Inför Mainz-Hertha BSC
Pal Dardai´s existens hänger på utgången av de sex matcher som återstår. Hertha måste rädda kontraktet.

Inför Mainz-Hertha BSC

Måndagkväll inleds ett helt nytt kapitel i Hertha´s historia. Efter att ha suttit i karantän i två veckor och sett konkurrenterna ta poäng, så måste Hertha rädda kontrakten med utgångspunkt att vara under nedflyttningstrecket. På 13 dagar ska Hertha spela 5 matcher och måste i första hand komma i kapp Köln som ligger tre poäng före. Sedan har duon Bielefeld och Bremen fyra poäng ner till Hertha. Så ser förutsättningarna ut.

Först ut är Mainz borta. Detta Mainz som senast slog självaste Bayern och har en svit på sex raka utan förlust. Från ett bekymmersamt läge gjorde de rödvita en rockad. Man tog tillbaka mångårige Managern Christian Heidel, återanställde tidigare tränaren Martin Schmidt och gav dansken Bo Svensson, med massor av säsonger i Mainz, tränaruppdraget. Tre personer som kan sitt Mainz och som brinner för klubben. Sedan dess har Mainz klättrat och tankat självförtroende. Nu kommer ett vingklippt Hertha till Opel Arena och jag tror att i Mainz så tänker som så att om vi bara slår Hertha så är kontraktet säkrat.

Hertha kommer till spel med bara ett par dagars gemensam träning till match och vet att på torsdag är det ny match igen. Det ska bli intressant hur Pal Dardai disponerar truppen i dessa matcher. Vi lär få se en hel roteringar misstänker jag. Hellre en fräsch spelare än en sliten

Till detta har vi det psykologiska. Vi ser exempelvis hur ett lag som Rotherham som har fyra fem matcher att ta igen tänker att vi har många chanser och att det lätt blir att prestationerna blir nonchalanta och loja. Helt plötsligt så finns det inga matcher tillgodo längre och då är det lätt att paniken får fäste.

Inte roligt att heta Lars Windhorst nu. Mannen som har pumpat in massor i detta projekt och som mycket väl kan sluta med degradering till Zweite istället. Planen vara tt föra Hertha ut i Europa men kan sluta med magplask istället. Kanske den nyinrättade Losers League då kan bli verklighet där Hertha och HSV turas om att förlora mot varandra. De enda sättet för dessa klubbar att vinna någon match.

Match imorgon. 

HERTHA BSC: Schwolow, Klünter, Stark, Dardai, Mittelstädt,-Tousart, Darida, Lukebakio, Khedira,-Cunha & Cordoba.

Alexander Carlsson2021-05-02 21:35:54
Author

Fler artiklar om Hertha BSC