Inför Meppen-Hertha BSC(DFB-Pokal)
Dodi Lukebakio är rykternas man. Det sägs att han är på väg bort men tycks vara aktuell för morgondagens match. Gör ett mål eller två!

Inför Meppen-Hertha BSC(DFB-Pokal)

Då hälsar vi alla följare av Hertha hjärtligt välkommna till en ny säsong. Första tävlingsmatchen spelas söndageftermiddag mot Meppen, som normalt tillhör tredjeligan.Inför säsongen har redaktionen fått förstärkning. Joakim Sparr har följt Hertha i många år och känner att han vill skriva om laget. Det ska bli spännande och se vad Joakim kommer att bjuda på. Varmt välkommen säger vi till Joakim.

Efter fjolårets tunga säsongen med ett usel 14:e plats i ligan och respass redan i första omgången av cupen så är känslan att det kan bara bli bättre. Fördelen är att vi inte har något att försvara. Därför är undertecknad försiktigt optimistiskt. För första säsongen sedan 2009 så har inte Michael Preetz haft något med Hertha´s försäsong att göra. Trion Fredi Bobic, Pal Dardai och Arne Friedrich odlar bilden av harmoni och samförstånd.

Sedan Hertha förlorade i sista omgången mot Hoffenheim så har nio träningsmatcher spelats utan förlust. Inte för att träningsmatcher säger sådär jättemycket men glädjen och lekfullheten tycks vara en annan denna sommar. 

Annars är Hertha ett lag i omstöpning. Bara igår försvann Luca Netz och Arne Maier till Gladbach rrespektive Augsburg. Fredi Bobic menar att Hertha gjort allt i sin makt att behålla Luca. Konkurransen på vänsterbackplatsen är i heller mördande. Oscar Wendt lämnade Gladbach i somras och tanken tycks vara att Luca är den nye vänsterbacken där. Arne Maier har vi nog sett för sista gången i en Hertha tröja. Förra säsongen utlånad till Bielefeld och nu utlånad igen trots att Arne Friedrich sa att Arne är ett framtidsnamn som vi vill satsa på

Marco Richter värvades in från just Augsburg. En värvning som inte många såg komma. Med tanke på hur mycket Hertha har spenderat på nyförvärv sedan Lars Windhorst intåg i klubben så har Hertha haft lite och visa för alla de pengar som spenderats. Många fruktar att detta är en värvning i samma anda. Värvningarna av Suat Serdar och inte minst Kevin-Prince känns vettiga och ska ge mittfältet en annan stadga. Davie Selke är tillbaka och har gjort en del mål under träningsmatcherna. Har detta medfört ett nytt självförtroende eller kommer målsumpandet fortsätta som det gjorde i Bremen?

Känslan är att vi kan vänta oss både fler avgångar och fler nyförvärv innan transferfönstret stänger. En ny målvakt ska tydligen stå på inköpslistan då Rune Jarstein fått hjärtproblem till följd av sin släng med corona. Som sagt vi får se med spänning vad de kommande veckorna har att erbjuda.

Match 15.30 söndag på Hänsch-Arena, Meppen.

HERTHA BSC: Schwolow-Pekarik, Dardai, Stark, Plattenhardt,-Ascacibar, Boateng, Serdar, Lukebakio, Dilrosun-Selke

Alexander Carlsson2021-08-07 17:45:03
Author

Fler artiklar om Hertha BSC