Inför Schalke-Hertha BSC
Dodi Lukebakio sägs vara spelklar efter sin Covid-19. Kanske vi får se ett inhopp.

Inför Schalke-Hertha BSC

Efter att det i måndags uppdagats att först en spelare i Schalke hade fått Corona och sedan under tisdagen ytterligare ett bekräftat fall av Corona, så rådde det viss förvirring om matchen skulle spelas som planerat under onsdagskvällen. Nu verkar det bli så. Rent spontant så har undertecknad svårt att se realistiska alternativ så här sent in på säsongen. Skulle vara tisdag eller onsdag nästa vecka iså fall. På lördag spelas den näst sista säsongen och nästa lördag avslutas Bundesliga. Att lägga matchen efter den 22:a Maj hade varit orättvist och ställt till det rejält då Tyskland har kvalspelsdatum inplanerade.

Hertha såg trötta ut i söndags. Kanske det hårda matchandet håller på att ta ut sin rätt? Speciellt i första halvlek där Bielefeld hade ett visst övertag och var närmast att näta. Sedan spelade Hertha upp sig och jämnade ut spelet. Viktigaste var att inte förlora vilket inte heller gjordes. Därmed är Hertha kvar på 14:e platsen med denna hängmatch kvar. Poängen blev dock dyrköpt då Jhon Cordoba, Maxi Mittelstädt och Matheus Cunha alla fick kliva av skadade och missarmorgondagens match.

Pal Dardai valde att spela 3-4-3 mot Bielefeld. Alltså en ganska så offensiv laguppställnig. Problemet var att mittfältet inte lyckades ge anfallarna tillräckligt mycket bollar att jobba med och då kommer anfallet istället i skymundan. Mot Schalke lär vi istället få se 4-5-1 med Piatek ensam på topp. Med bättre kantspel så ska polacken kunna hugga till i straffområdet, vilket är dennes styrka.

Alla tror att detta kommer bli en lätt match då Schalke redan har åkt ur. Men själv är jag inställd på att detta kommer bli tufft då Köningsblau vill avsluta snyggt inför sin egen publik och Augsburg fick nyligen stryk på Veltins. Hertha har allt att förlora och Schalke har allt att vinna, vilket oroar mig. Jag hoppas och tror att Pal Dardai har inpräntat i sina spelare att detta kommer bli kamp från första spark ändä in i det berömda kaklet.

Återigen så måste Pal Dardai ha i åtanke att redan på lördag kommer en minst lika viktig match då desperata Köln kommer till Oly. En direkt konkurrent i bottenstriden. Till den match får vi hoppas att någon från det välfyllda lasarettet kan avlasta klubben då det börjar bli oroande med så många skador och spelare med som riskerar att bli avstängda.

Match 18.00 onsdag.

Hertha BSC: Schwolow,-Pekarik, Boyata, Stark, Torunarigha,-Tousart, Darida, Ascacibar, Dilrosun, Radonjic,-Piatek

Alexander Carlsson2021-05-11 20:40:14
Author

Fler artiklar om Hertha BSC