2021-09-24 20:30

Greuther Fürth - Bayern München

INFÖR: SpVgg Greuther Fürth - Bayern München

INFÖR: SpVgg Greuther Fürth - Bayern München

Bayern München har visat att de är i storform i de senaste matcherna. Laget har både öst in mål samtidigt som de har släppt in väldigt få mål. Ikväll är det dags att möta nykomlingen Greuther Fürth som inte riktigt haft en lika smickrande start på säsongen.


Bayern München


Bayern är i storform:
Resultaten har sett väldigt imponernade ut i de senaste matcherna hos Bayern München. De har bland annat varit på Camp Nou och vunnit med 0-3 mot ett Barcelona som inte är i sina bästa dagar om man säger så, men att komma till Camp Nou och spela ut hemmalaget på det sättet är alltid imponernade. Vinsten följdes upp med en 7-0 vinst på hemmaplan mot VfL Bochum i en ligamatch förra helgen. Om vi går ännu längre tillbaka så hittar vi även en 5-0 vinst mot Hertha Berlin och även en 1-4 vinst mot Leipzig. Ja, som ni ser så går det ju inte att säga något annat än att Nagelsmann verkar ha hittat rätt i sitt nya lag och att Bayern är i storform. 

Bayern har inte bara gjort mål, utan de har även sett till så att siffrorna bakåt har sett väldigt snygga ut också. Nagelsmann har verkligen ''räddat'' Bayerns försvar från förra säsongen och fått det till att helt plötsligt se väldigt bra ut. Från de 5 senaste matcherna så har Bayern gjort 31 mål och släppt in 1, det ska dock sägas att 12 av de 31 målen kommer från en cupmatch mot Bremer SV. 

Truppen:
De spelare som är skadade och som inte kommer vara inkluderade i truppen är Kingsley Coman, Corentin Tolisso och Sven Ulreich. Coman har haft problem med hjärtat vilket låter lite läskigt. Han hade klagat på att han inte fick tillräckligt med syre när han ansträngde sig och efter några undersökningar upptäckte de att hans hjärta inte alltid slog i takt. Men nu ska han ha opererats och han har även kört lite löpträning. Fransmannen kommer förmodligen vara tillbaka snart. 

Jamal Musiala och Sven Ulreich har fått varsin smäll under träningarna denna veckan. Det är bekräftat att Ulreich kommer vara borta ett längre tag men Musialas skada var inte lika allvarlig. Så han sägs vara redo för spel imorgon, tveksamt om det blir från start dock. Serge Gnabry åkte på en influensa någon gång efter Bayerns match förra helgen. Tysken är dock med i truppen nu och sägs vara redo för spel. 

Jag tror inte att Nagelsmann kommer hålla igen med startelvan trots att motståndet är de som ligger sist i tabellen. Nu har laget nästan haft en vecka utan någon match och spelarna borde vara utvilade. I och med att denna matchen spelas idag (fredag) och nästa match ligger på onsdag nästa vecka så finns det inte heller någon anledning att vila spelarna till den matchen. 

Jag tror på några förändringar, men inga jätteskrällar. Jag tror Pavard kommer vara tillbaka i startelvan efter att han fick vila förra helgen när Stanisic fick starta. Samma sak med Upamecano, jag tror han kommer tillbaka in i startelvan efter att ha fick vila förra helgen. Tycker även att det är dags för Sabitzer att göra sin debut i startelvan nu. Om både Musiala och Gnabry inte känner sig redo för att starta så tror jag Sabitzer tar någon av deras plats på högeryttern, annars tror jag han ersätter Goretzka som kan få vila lite. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                           Neuer
Pavard - Upamecano - Hernández - Davies
                  Kimmich - Sabitzer
              Gnabry - Müller - Sané
                     Lewandowski


SpVgg Greuther Fürth:
Greuther Fürth kom 2:a i 2. Bundesliga (näst högsta divisionen i Tyskland) förra säsongen vilket innebar att de blev upplyttade till Bundesliga. Nykomlingarna har dock 5 väldigt tuffa omgångar bakom sig just nu. Laget har tagit 1 poäng på de 5 första matcherna den här säsongen. Förra matchen var de på väg att få med sig poäng mot Hertha Berlin. Svensken Branimir Hrgota satte en straff i den 57:e minuten, men de fick dock bara ha ledningen i 4 minuter för i den 61:a minuter kvitterade Hertha. I den 79:e minuten kom även 2-1 till Hertha och inga poäng blev det där heller. Jag tror inte heller det blir enklare när man ställs mot serieledaren direkt...

Greuther Fürths förväntade startelva enligt Kicker: (3-4-1-2) 
                        Burchert
           Bauer - Viergever - Hoogma
Meyerhöfer - Seguin - Griesbeck - Willems
                         Dudziak
                   Nielsen - Hrgota


3 senaste mötena mellan lagen:
Bayern München - Greuther Fürth: 2-0 (Bundesliga 2013)
Greuther Fürth - Bayern München: 0-3 (Bundesliga 2012)
Bayern München - Greuther Fürth: 6-2 (DFB-Pokal 2010)


Mina tankar om matchen:
Förra helgen mötte vi den ena nykomlingen VfL Bochum vilket slutade med en 7-0 seger. Idag är det den andra nykomlingen som det till och med gått sämre för. Serieledaren ställs alltså mot seriejumbon. Jag brukar aldrig ta ut något i förväg för jag har lärt mig att precis vad som helst kan hända i den här världen, särskilt i fotboll. Jag tänker inte ta ut något i förväg idag heller, men jag kan iallafall säga att Bayern är så pass klara favoriter i den här matchen så att vinst är det ända alternativet. Helst med en hållen nolla och många mål framåt. Kort sagt, Bayern är solklara favoriter och allt annat än vinst är ett dunderfiasko. 

Avspark: 20:30
Plats: Stadion am Laubenweg (Greuther Fürths hemmaarena)
TV-Kanal: Viasat Sport Premium
Typ av match: Bundesliga omgång 6

Josef Andersson@JosefAndersson92021-09-24 08:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München