PreZero Arena, 2022-03-12 15:30

Hoffenheim - Bayern München

INFÖR: TSG Hoffenheim - Bayern München

INFÖR: TSG Hoffenheim - Bayern München

I veckan avancerade Bayern München i Champions League när man förnedrade RB Salzburg. 7-1 vinsten innebar att Bayern nu är klara för kvartsfinal. Idag är det formstarka Hoffenheim som står för motståndet vilket på förhand ses som en tuff uppgift för Die Roten.


Bayern München:
RB Salzburg åkte till München i tisdags i hopp om att kunna göra en minst lika bra insats som i det första mötet som slutade 1-1. Så blev dock inte fallet utan efter att Robert Lewandowski gjort sitt hattrick så kändes det redan uppgivet hos bortalaget. Matchen slutade tillslut 7-1 vilket var otroligt skönt för spelarna som haft det tungt under de senaste veckorna. Trots att siffrorna blev så pass höga tillslut så finns det fortfarande saker som måste förbättras, särskilt om man lottas mot ett av de absolut bästa lagen nu i kvartsfinalen. Det är fortfarande för mycket onödiga bolltapp i speluppbyggnaden samtidigt som defensiven fortfarande känns någorlunda skakig. 
 
Truppen:
Som många säkert märkte i tisdags så är Manuel Neuer tillbaka mellan stolparna igen efter sin knäoperation. Kanske var det han som påverkade laget och gav dem trygghet till att vinna med hela 7-1 i tisdags. Jag tror iallafall inte att det är en slump att så fort Neuer är tillbaka så kommer en sådan storvinst. Den tyske lagkaptenen är väldigt viktig för att laget ska fungera.
Annars är truppen i princip oförändrad. Leon Goretzka och Corentin Tolisso börjar närma sig sina comebacks efter sina skador, medans Alphonso Davies fortfarande inte är tillbaka i träning. 16-årige Paul Wanner som blivit bänksittandes väldigt mycket sedan han blev uppflyttad till A-laget kommer spela med Bayerns U19-lag denna helgen. 
Startelvan skulle kunna vara samma som vi såg i tisdags och jag tror även det är den mest troliga. Ett annat alternativ som jag kan tänka mig är att Nagelsmann bänkar någon av yttrarna och väljer en fyrbackslinje istället. I så fall kommer Dayot Upamecano bilda mittbackspar med Niklas Süle och Lucas Hernández samt Benjamin Pavard kommer agera ytterbackar. 
 
Förväntad startelva: (3-4-2-1)
                        Neuer
       Pavard - Süle - Hernández
Gnabry - Musiala - Kimmich - Coman
                 Müller - Sané
                 Lewandowski

 
TSG Hoffenheim:
Hoffenheim ligger på en fjärdeplats i ligan inför denna omgången. Dessutom har de vunnit sina 4 senaste matcherna och kampen om en CL-plats kommer bli tuff under våren. Det är en otroligt jämn tabell i år vilket är väldigt kul att se och för tillfället är det många som slåss om topp 4 platserna. Mycket kan ändras och varje poäng är viktig nu för lagen det handlar om. Ihlas Bebou är lagets främsta målskytt med sina 7 fullträffar och vänsterbacken David Raum har en väldigt fin säsong än så länge. Tysken har stått för 8 assister hittills, lika många som Leroy Sané i Bayern. Andrej Kramaric ligger strax därefter med sina sju assister. 
 
Förväntad startelva: (3-4-2-1)
                             Baumann
                   Posch - Grillitsch - Vogt
Kaderabek - Baumgartner - Samassekou - Raum
                       Bebou - Kramaric
                               Rutter

 
Senaste 5 mötena mellan lagen:
Bayern München - Hoffenheim: 4-0 (Bundesliga 2021)
Bayern München - Hoffenheim: 4-1 (Bundesliga 2021)
Hoffenheim - Bayern München: 4-1 (Bundesliga 2020)
Hoffenheim - Bayern München: 0-6 (Bundesliga 2020)
Bayern München - Hoffenheim: 4-3 (DFB-Pokal 2020)

 
Mina tankar om matchen:
I höstas när lagen drabbades samman slutade det med seger för Bayern med 4-0. Då satt Bayern dessutom i en liknande situation då både Goretzka och Davies inte var tillgängliga för spel. Det ska dock sägas att Nagelsmann hade bättre kontroll över försvaret då till jämförelse med nu då det varit ett problem under den senaste tiden. Jag tror det kommer bli en jämn tillställning på PreZero Arena idag där jag självklart hoppas på att Bayern drar det sista strået. Bayern har ju verkligen något att bygga vidare på nu från matchen i tisdags där man öste in mål vilket man har haft problem med stundtals under vårsäsongen. Sett till de senaste 5 matcherna så är det även mycket som tyder på att det kan bli en väldigt målrik match.
 
Avspark: 15:30
Plats: PreZero Arena
TV-kanal: Viasat fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 26

Josef Andersson@JosefAndersson92022-03-12 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München