PreZero Arena, 2022-10-22 15:30

Hoffenheim - Bayern München

INFÖR: TSG Hoffenheim - Bayern München

INFÖR: TSG Hoffenheim - Bayern München

Efter en vecka av cupspel i Tyskland är det i eftermiddag dags för ett nytt toppmöte i Bundesliga. Tabelltvåan Bayern München beger sig till staden Sinsheim för att ta sig an TSG Hoffenheim.

Bayern München:
I onsdags fick vi se ett Bayern München ta revansch på FC Augsburg i den andra omgången av DFB-Pokal. Tidigare under hösten när lagen ställdes mot varandra i ligaspelet fick Augsburg med sig 3 poäng vilket sågs som ett riktigt fiasko för de regerande mästarna. Bayern förlorade även mot Augsburg i våras med 2-1. Med det sagt fanns det förmodligen en hel del hjärnspöken i laget när man skulle spela den andra omgången i tyska cupen mot just Augsburg. Inte nog med det så hade Bayern också åkt ur tyska cupen i just den andra omgången de två senaste åren. Det förflutna talade alltså emot Bayern, men efter en stark insats överlag lyckades man avancera till den tredje omgången efter en 2-5-vinst. Efter en trög start och ett tidigt insläppt mål så ryckte Bayern upp sig och vände på steken. Choupo-Moting stod för två mål och en assist och Alphonso Davies hade en makalös kväll med både mål och assist. 

Truppen:
I den förra omgången i Bundesliga tappade Bayern en av sina mest formstarka spelare Leroy Sané som råkade ut för en muskelskada. Det ska dock inte handla om något långvarigt då tysken förväntas vara tillbaka om 2-3 veckor. Under gårdagen visade han sig redan på träningsplanen men höll sig bredvid och fokuserade på löpning. Likaså var Lucas Hernández ute och tränade med boll för första gången sedan skadan kom. Fransmannen beräknas göra sin comeback mot Werder Bremen den 8:e november. 

Ett annat tungt namn som inte kommer finnas i med i truppen är Manuel Neuer som har problem med sin axel. Neuer vill inte riskera någonting eftersom VM är runt hörnet. Enligt honom själv ska det inte vara något jätteallvarligt. Även Thomas Müller kommer vara utanför dagens trupp eftersom han har problem med magen. Den tyska tidningen BILD tror också att Nagelsmann kommer vila Sadio Mané inför onsdagens stormatch mot Barcelona. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                         Ulreich
Pavard - Upamecano - de Ligt - Davies
              Kimmich - Goretzka
         Gnabry - Musiala - Coman
                  Choupo-Moting


TSG Hoffenheim:
Hoffenheim kommer från två matcher mot Schalke 04 eftersom de möttes i ligaspelet förra helgen och i DFB-Pokal i veckan. Båda matcherna slutade med vinst för Hoffenheims del, den första med 0-3 och den andra med 5-1. Åtta mål under de två senaste matcherna alltså, fast mot ett motstånd som ligger på en nedflyttningsplats i Bundesliga bör nämnas. Munas Dabbur är lagets främste målskytt hittils med sina 4 mål. Med en vinst för Hoffenheim i eftermiddag skulle man gå om Bayern i tabellen eftersom man inför matchen ligger på 17 poäng och Bayern på 19. 

Det är inte bara Bayern som har en lång skadelista. Hoffenheim har nämligen en ännu längre, och på den listan finns bland annat Ihlas Bebou, Ermin Bicakcic, Andrej Kramaric och Benjamin Hübner. Återstår att se vilket lag som påverkas mest av sina respektive skadelistor. 

Förväntad starelva: (3-5-2)
                             Baumann
                Akpoguma - Kabak - Nsoki
Skov - Promel - Geiger - Baumgartner - Angelino
                         Rutter - Dabbur


Tankar inför matchen:
Med många spelare borta och ett tajt spelschema så kan Bayern få det tufft idag. Nu när Leroy Sané också fallit bort från truppen så känns det som att man kommer bli påverkade snart. Hittills har man löst de andra skadorna på ett bra sätt då truppen är betydligt bredare i år än de senaste åren. Vi får se hur Nagelsmann väljer att formera laget idag. Efter veckans svaga insats av Sadio Mané så är det nog rimligt att han får vila idag. Nagelsmann nämnde efter matchen i onsdags att han kände sig trött, vilket också berodde på att han var på Ballon d’or-galan i måndags och inte fick många timmars sömn. 

Nagelsmann har varit tydlig under presskonferenserna med att det är viktigt att göra det bra fram tills VM-uppehållet. Med tanke på den stora formsvackan laget hade för några veckor sedan så är det viktigt att ta igen de tappade poängen. Dessutom vill man såklart att spelarna ska gå in i VM-turneringen med glada miner och mycket självförtroende. Idag har jag som sagt en känsla att det kan bli tufft. Men jag hoppas att de motbevisar mig och plockar med sig tre poäng hem till München. 

Avspark: 15:30
Plats: PreZero Arena
TV-kanal: Viaplay fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 11

Josef Andersson@JosefAndersson92022-10-22 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München