An der alten Forsterei, 2022-09-03 15:30

Union Berlin - Bayern München

Inför: Union Berlin-Bayern München
Får Bayern München anledning att jubla i eftermiddag när man möter Union Berlin?

Inför: Union Berlin-Bayern München

Borussia Mönchengladbach, med hjälp av Yann Sommer, blev det lag som förra veckan bröt Bayern Münchens segersvit. Och i hopp om att återigen bli ett vinnande lag, och behålla serieledningen, väntar nu en storstadskamp, tillika seriefinal, mot ett lag från forna DDR, Union Berlin.

Union Berlin, känt för sina supportrar, gör i år sin fjärde raka säsong i högsta serien och förra året nådde laget en ordentlig framgång när man slutade femma. Inför årets säsong tappade man sin bästa målskytt i Taiwo Awoniyi som såldes till Nottingham Forest. Men nigerianen verkar inte vara särskilt saknad. Istället har den surinamesiska forwarden Sheraldo Becker klivit fram och med sina fyra mål är 27-åringen i delad skytteligaledning, och också i delad serieledning. Hittills är tränare Urs Fischers manskap ett av fyra obesegrade lag i Bundesliga när man nu ska spela tidig seriefinal mot ett lag med tio mästartitlar i ryggen.

Förra veckan bröts Bayerns segersvit av Mönchengladbach. Eller, ska man kanske säga att det var Yann Sommer som bröt den? Schweizaren var, som vanligt, ett spöke för Bayern, och med 19 räddningar var det han som såg till resultatet stannade vid just 1-1. Men mitt i veckan fick “Die Roten” igång målskyttet när man i cupen besegrade Viktoria Köln med klara 5-0. I andra halvlek byttes Leon Goretzka in och fick då göra säsongsdebut efter en sommar och höst som för Goretzka har präglats av ett krånglande knä. Men nu tycks han vara frisk även om det är oklart om seriedebuten kommer redan i eftermiddag. Även Jamal Musiala byttes in efter ett mindre skadeuppehåll och ska vara helt återställd. Om han startar eller inte är osäkert men att ha honom tillgänglig är ett viktigt besked för Julian Nagelsmann med tanke på hur bra Musiala har varit under varje match han spelat. Bayerns skadelista är i nuläget ovanligt kort och man har i stort sätt alla startspelare friska inför helgens drabbning.

10 april 2021 var senaste gången som Union Berlin lyckades ta poäng av Bayern och efter två raka segrar för “Die Roten” är det mycket som talar för en tredje. Trots att Union Berlin hittills är obesegrade och har en Becker i fin målform är detta en match Bayern ska vinna. Laget har bättre spelare på nästintill varje position och behöver en vinst för att inte riskera att tappa serieledningen, något som knappt hänt på 100 år, känns det som i alla fall.
Matchen drar igång 15.30 och sänds på Viaplay.

Adam Fischer2022-09-03 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München