Mercedes-Benz Arena, 2021-12-14 18:30

Stuttgart - Bayern München

INFÖR: VfB Stuttgart - Bayern München
Marc Roca och Jamal Musiala

INFÖR: VfB Stuttgart - Bayern München

Idag och imorgon är det mitt-i-veckan omgång i Bundesliga och Bayern beger sig norrut för att ta sig an VfB Stuttgart. Bayern som är inne i en intensiv period har fortfarande flera spelare borta och skadelistan har inte blivit mindre sedan förra matchen.


Bayern München

Bra andra halvlek mot Mainz:
Mainz är ett av de lag som släppt in minst mål i ligan under hösten. Bayern München skulle inte heller få en lätt uppgift när det starka defensiva laget kom på besök hos serieledarna. Mainz spelade väldigt bra i första halvlek och Bayern hade stora problem med anfallsspelet. Bortalaget gjorde även 1-0 genom Onisiwo när Bayern återigen förlorade nickduell i eget straffområde. I andra halvleken var det Bayern som tog tag i taktpinnen och målchanserna ökade. Kingsley Coman kunde trycka dit 1-1 och Jamal Musiala avgjorde matchen när han satte 2-1 i den 74:e minuten. 

Idag ställs man mot Stuttgart som har haft det tyngre under hösten. Till skillnad från Mainz så har Stuttgart haft större problem med defensiven och därför ska det bli kul att se om Bayern kanske kan få det lite lättare för sig i anfallsspelet idag. Bayern har inte riktigt öst in mål i de senaste ligamatcherna vilket vi har blivit vana vid att de ofta gör. Nu har man haft problem mot Augsburg, Arminia Bielefeld och Mainz med målgörandet, men mot de två sistnämnda lagen har det lossnat in i det sista. 

Skadelistan expanderas:
I helgen var det Joshua Kimmich, Leon Goretzka, maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting, Josip Stanisic och Marcel Sabitzer som var borta från truppen. Under de senaste dagarna har listan blivit längre då Corentin Tolisso inte kommer vara med i truppen ikväll. Även Jamal Musiala har dragit på sig en skada, dock handlar det om en fraktur i handen vilket gör att han kanske kan spela beroende på hur mycket smärta han känner. Beslut om honom kommer tas in i det sista av Nagelsmann. Kingsley Coman har känt sig överansträngd sedan matchen mot Mainz. Det är dock inte något allvarligt men jag tror att Serge Gnabry kan ta startplatsen ifrån honom pga det. Marc Roca ser även ut att ersätta Tolisso på mittfältet. 

Förväntad startelva: 3-4-2-1
                    Neuer
 Süle - Upamecano - Hernández
Gnabry - Roca - Musiala - Davies
               Müller - Sané
               Lewandowski


VfB Stuttgart:
Stuttgart har haft en tung höst och ligger just nu på en 15:e plats i ligan, alltså precis över nedflyttningskvalet. Konstantinos Mavropanos är lagets bästa målskytt med 4 mål så här långt, och detta som försvarare. Bara det säger ju lite om att laget verkligen skulle behöva en riktig målspruta där fram. Just nu är det Omar Marmoush som agerar 9:a och för honom har det endast blivit 2 mål och 3 assist den här säsongen. Stuttgart är just nu i bra form och har tagit 7 poäng av 9 möjliga under de 3 senaste matcherna. Innan dess var det dock inte mycket som gick deras väg då de förlorade 4 matcher i rad och åkte även ur DFB-Pokal under den svackan. Nagelsmann nämnde i presskonferensen igår att det är ett svårt lag att förbereda sig mot. Detta för att tränare Pellegrino Matarazzo är en väldigt varierande tränare då han har flera olika sätt att spela på defensivt. 

Förväntad startelva: 3-4-2-1
                     Muller
        Mavropanos - Anton - Ito
Stenzel - Endo - Karazor - Mangala
            Forster - Coulibaly
                  Marmoush


Senaste 5 mötena mellan lagen:
Bayern München - Stuttgart: 4-0 (Bundesliga 2021)
Stuttgart - Bayern München: 1-3 (Bundesliga 2020)
Bayern München - Stuttgart: 4-1 (Bundesliga 2019)
Stuttgart - Bayern München: 0-3 (Bundesliga 2018)
Bayern München - Stuttgart: 1-4 (Bundesliga 2018)


Mina tankar om matchen:
Även om jag hoppas på att Bayern kan åka till Stuttgart och enkelt ta med sig 3 poäng hem så tror jag inte fallet blir så. Stuttgart kommer från en riktigt bra vinst över Wolfsburg och idag tror jag att de är redo för en redig kämpainsats på sin hemmaplan. Bayern är just nu inne i en väldigt intensiv period då man idag kommer spela sin 4:e match på 11 dagar. Inte heller blir det bättre av att vi har fredagsmatch nu till helgen vilket gör att det blir ännu mindre vila mellan matcherna för spelarna. Kingsley Coman är redan överansträngd och vi har andra spelare som också spelat majoriteten av minuterna under dessa 4 matcher. Jag hoppas att de har hunnit ladda om batterierna någorlunda och att vi iallafall kan ta 3 poäng idag, sedan har jag överseende om det inte bli någon övertygande vinst. 

Spontana tankar om CL-lottningen:
För er som har missat så var det lottning inför åttondelsfinalerna i Champions League igår. Det var en kaotisk tillställning då lottningen behövdes göras om. Detta efter att Manchester United och Villarreal lottades mot varandra, vilket inte var möjligt eftersom de kom från samma grupp. De kom på det misstaget på scenen och la då tillbaka bollarna med Uniteds och Villarreals namn. Senare under lottningen så låg inte Uniteds boll med i potten när Atletico Madrid skulle få sitt motstånd, trots att det var en möjlig åttondelsfinal. Allt resulterade i att lottningen började om helt ett tag senare.

Hur som helst så har Bayern lottats mot RB Salzburg efter att i den första lottningen fått Atletico Madrid som motstånd. Som Bayernsupporter får man ju vara väldigt tacksam över beslutet om att lottningen skulle göras om. På pappret så hade Atletico Madrid varit ett betydligt tuffare motstånd än RB Salzburg. Så på förhand är jag väldigt nöjd över motståndet. Vissa lag hade ju minst sagt en tyngre lottning. Real Madrid lottades mot Benfica först men fick PSG i den andra lottningen vilket minst sagt blev ett rejält bakslag för den spanska storklubben. 

Avspark: 18:30
Plats: Mercedes Benz Arena
TV-kanal: Viasat sport premium
Typ av match: Bundesliga omgång 16

Josef Andersson@JosefAndersson92021-12-14 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München