Mercedes Benz Arena, 2022-11-08 20:30

Stuttgart - Hertha BSC

Inför: VfB Stuttgart - Hertha BSC
Får vi se Herthaspelarna jubla efter slutsignalen imorgon?

Inför: VfB Stuttgart - Hertha BSC

I Tyskland är det en så kallad engelsk vecka vilket innebär ligamatcher mitt i veckan, detta då VM som bekant drar igång om mindre än två veckor. Hertha BSC åker ner till Schwaben för att möta VfB Stuttgart i en sanslöst viktig match där Hertha ligger på säker mark med Stuttgart på samma poäng återfinns på kvalplats.

Ni alla kanske minns vad som hände i sista omgången förra säsongen? Hertha låg på plats 15, likt nu och Stuttgart på plats 16, vilket de även gör inför morgondagens match. Stuttgart vann sin match hemma mot Köln efter att Endo avgjorde med sitt 2:1 mål på tilläggstid medan Hertha tappade sin ledning till förlust borta mot Dortmund. Detta innebar att Stuttgart klarade sig kvar tack vare bättre målskillnad medan Hertha spelade ett dramatiskt kval mot Hamburger SV vilket man med nöd och näppe klarade av.

Båda lagen har identiska matchrader, två segrar, fem oavgjorda och sex förluster. Stuttgart har vunnit sina två senaste hemmamatcher i ligan genom 2:1 mot Augsburg och 4:1 mot Bochum. I fredags förlorade de borta mot Mönchengladbach, men tongångarna från Stuttgartlägret är ändå positiva inför matchen. Liknande röster hörs från huvudstaden, att helgens match inte var så dålig trots allt och att nu möter vi en bottenkonkurrent som också går dåligt så om vi spelar vårt spel har vi goda chanser att ta tre poäng.

Enligt min mening borde både Hertha och Stuttgart ha några fler poäng sett till hur spelet har sett ut, men båda lagen har saknat förmågan att avgöra matcher och båda lagen var bottenlag förra säsongen samt är nederlagstippade inför säsongen. Så att båda just nu huserar långt ner i tabellen är inte förvånande, lika lite som att båda lagen går in i morgondagens match med åsikten att de har en bra chans att vinna för att motståndarna inte är så jäkla starka egentligen.

Förväntningarna är att Stuttgart med två raka hemmasegrar i ryggen (tre om vi räknar med DFB-Pokal) kommer att försöka sätta tonen direkt med hög press och offensivt spel för att få Hertha att inta en defensiv spelidé, men jag hoppas verkligen att Hertha vågar svara med samma mynt. Stark öppning för att få Stuttgart ur balans, för de är historiskt sett starka hemma. Hertha har på de tio senaste besöken i Stuttgart bara vunnit en och det var 2014. I Hertha är truppsituationen oförändrad, inga avstängningar eller nya skador har tillkommit sedan helgens match mot Bayern München.

Jag kommer inte våga mig på att ge er någon förväntad startelva då jag inte skulle bli förvånad om det blir rotation på ett par positioner. Hertha spelade i lördags och har sedan match mot Köln på lördag igen så vilka som kommer roteras bort imorgon återstår att se.

Avspark: Tisdag 20:30
Spelplats: Marcedes-Benz Arena
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-11-07 20:52:40
Author

Fler artiklar om Hertha BSC