Volkswagen Arena, 2023-05-27 15:30

Wolfsburg - Hertha BSC

Inför: VfL Wolfsburg - BSC. Sista matchen för säsongen.
Leder Dárdai Hertha för sista gången eller blir det en fortsättning i höst?

Inför: VfL Wolfsburg - BSC. Sista matchen för säsongen.

På lördag tar Hertha BSC farväl av Bundesliga efter tio raka säsonger då sista matchen spelas borta mot Wolfsburg.

Veckan som gått har varit tung i Herthalägret efter att ha åkt ur förra helgen när Bochum kvitterade i den fjärde tilläggsminuten. Tystnaden blev omedelbar på mäktiga Olympiastadion och reaktionerna blev inte så våldsamma som gemene man kan tro när ett lag degraderas på hemmaplan. Det kastades in ett par bangers och massvis med ölmuggar på löparbanorna, men det var det. Fansen har länge varit beredda på att det skulle bli nedflyttning så många hade processat det här ett tag.

Vi kan väntas oss ett rejält bortafölje då de dryga 2700 biljetterna såldes slut på en minut när de släpptes. Dessutom har många Herthaner blivit medlemmar i Wolfsburg och köpt biljetter därigenom nära bortasektionen så centrala Wolfsburg kommer att tas över av tillresta bortafans. Wolfsburg sägs i vissa kretsar vara Tysklands mest meningslösa stad. Enda anledningen till att staden finns till var att det byggdes en Volkswagenfabrik där 1938. Vem som beordrade det utgår jag från att du kan räkna ut själv.

Spelare som vi vet kommer avvaras denna betydelselösa match är Prince Boateng, Cigerci, Dardai, Mittelstädt, Nsona och Uremovic. Sedan hur laguppställningen kommer att se ut är svårt att sia om då det Dárdai berättade på dagens presskonferens att han kommer att ge en del ungdomar chansen. Detta för att om vi får licens så är det nyttigt för dem att ha testat på Bundesliga när det blir spel i andraligan nästa säsong. Tanken är att de ska köra ”Berliner Weg” med stort fokus på egenfostrade spelare i truppen vilket Hertha tyvärr inte varit bra på de senaste säsongerna trots att den egna akademin håller hög tysk nivå.

Idag nåddes vi av nyheten att Pekarik, denna snart 37-årige högerback mest troligt kommer att förlänga sitt utgående kontrakt, detta betraktas som en chock då det mer eller mindre varit klart att han skulle lämna efter elva säsonger. Detta borde innebära att Jonjoe Kenny lämnar i sommar samtidigt som vi gör Julian Eichtsberger till permanent seniorspelare.

På lördag gör jag resan till Wolfsburg för att säga farväl till laget i mitt hjärta och samtidigt hälsar de unga spelarna välkomna till startelvan.

Avspark: 15:30
Spelplats: Volkswagen Arena
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay


Ha Ho He
Hertha BSC


TV: Hertha Berlins mardröm – åker ur Bundesliga på stopptid

 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-05-25 22:18:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC