INFÖR: Viktoria Köln - Bayern München

Ikväll drar Bayern igång säsongens cupäventyr mot Viktoria Köln från tredjedivisionen. En match som kommer att spelas på lokala rivalernas FC Kölns hemma gräs på grund av ett stort biljettryck. Men frågan är, kan Bayern återigen utmana om titeln efter de senaste säsongernas cup fiaskon?


Bayern München: 

Bayern München har de senaste säsongerna gått svagt i cupspelet. Utslagna i andra rundan av Holstein Kiel efter straffdrama 2020 och överkörda 5-0 på Borussia Park förra säsongen. Denna säsong har dock inletts starkt, och helgens lika resultat speglade inte matchen. Bayern gjorde en mycket bra insats, hade total kontroll över matchen och skapade flertalet högkaratiga målchanser, men Yann Sommer storspelade mellan stolparna. Därför är jag hoppfull att Bayern kan städa av ett Viktoria Köln med en roterad startelva. 

Truppen: 

Leon Goretzka och Eric-Maxim Choupo-Moting som dragits med skador i säsongsinledningen är med i matchtruppen som ska till Köln. Med deras återkomst har Julians Nagelsmann samtliga spelare till sitt förfogande. Nagelsmann som presskonferensen innan match sade att han förmodligen kommer ge bägge spelare några minuter för att återfå match rytm. Han sade också att spelare såsom Stanisic, Mazraoui, Gravenbearch och Tel förmodligen kommer till spel från start tillsammans med Kimmich och Müller. Musiala är ännu inte 100% återhämtad från sin mindre, men väntas hoppa in i den andra halvleken. 


Förväntad startelva: (4-2-2-2)
                       Neuer (k)
Mazraoui - De Ligt - Hernández - Stanisic
       Gravenbearch - Kimmich
                     Sané - Coman
                    Müller - Tel



Viktoria Köln: 

Den klassiska Köln klubben befinner sig till vardags i den tyska tredjedivisionen, grundade 1904 gör dom till en av Tyskland äldsta klubbar. Men året är 2022, och nu ska Olof Janßens mannar försöka rubba mesta mästarna från München. De kliver in i matchen med en relativt stark säsongsinledning, sitter på en nuvarande åttonde plats i ligan med tre raka segrar i ryggen. 


Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                               Voll
Kronokiewcz - Stehle - Greger - May
               Sontheimer - Saghiri
             Risse (k)- Siebert - Handle 
                         Meissner


Avspark: 20.46
Plats: RheinEnergieStadion
TV-kanal: Viasat
Typ av match: DFB-Pokal runda 1
 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-08-30 22:26:19
Author

Fler artiklar om Bayern München