fem matcher utan vinst

Kaiserslautern förlorade med 0 – 3 (0 – 2) på hemmaplan Betzenberg mot duktiga Holstein Kiel under söndagen. Dubbla mål av österrikaren Benedikt Pichler samt ett av mittfältaren Jann-Fiete Arp avgjorde matchen.

Innan matchen
38.367 åskådare hade kommit till Fritz-Walter-Stadion i förhoppning om att hemmalaget skulle vända på den senaste tidens negativa trend. Kaiserslautern ställde upp i en 4 – 2 – 3 - 1 formation och de som startade (från höger) var Krahl – Zimmer, Elvedi, Kraus, Zuck - Niehues, Klement - Tachie, Ritter, Puchacz – Boyd. Ny formation för dagen och kanske fanns det en tanke att balansera laget mer defensivt då motståndet från Kiel var värda att frukta.

Till en början dominerade Kiel bollinnehavet, trots detta kunde varken de eller Kaiserslautern skapa några farliga målchanser under den inledande kvarten. Gästerna försvarade sig kompakt, vilket gjorde det enormt svårt för Lautern att ens komma nära Kiels straffområde. Det skulle mer eller mindre fortsätta under hela matchen. Efter en kvart fick Benedikt Pichler bollen framför straffområdet efter ett misstag av hemmaförsvaret, och kunde därifrån driva den mot målet och Krahl. Ett elegant lyft från forwarden betydde ledning för bortalaget. Efter dryga halvtimmen kom Lauterns bästa möjligheter till kvittering då Terrence Boyd hade en dubbelchans, men tyvärr ingen utdelning den gången. Resten av halvleken böljade spelet fram och tillbaka innan Jann-Fiete Arp hittade en fri position efter en hörna och satte bollen i mål till 2 - 0. Slut på halvleken och tvåmålsunderläge inför andra.

Andra Halvlek
Den andra halvleken inleddes en tydlig signal om förrändring från Kaiserslautern då man genomförde ett trippelbyte, där bland annat debutanten Almamy Touré kom in i spel. Hemmalaget hittade här lite energi och skapade tryck mot målet under en period. Ritter hade under den perioden två chanser att göra mål, men den sista lilla turen saknades. Men det initiativet skulle svänga tillbaka, och redan i den 57:e minuten skulle Benedikt Pichler sätta dit sitt andra mål vilket betydde 0 - 3. Trots upprepade försök från Schusters mannar att ta sig tillbaka i matchen så förblev Kiels försvar genomgående stabilt, och det blev aldrig någon riktig fight om hur poängen skulle fördelas. Matchen blåstes av och Lautern fick se sig besegrade med 0 – 3.

Då så…
Ytterligare en förlust och nu en elfteplats i tabellen. Kiel gick i och med segern upp på kvalplatsen till högstaligan. Nu på lördag väntar match mot Magdeburg borta för Kaiserslautern och med det ett lag som ligger två placeringar, samt två poäng bakom Lautern i tabellen. De matcherna börjar bli viktiga nu då laget får börja snegla ner, snarare än upp i tabellen.