Lagbanner
Hemma på Betzenberg i åttondelen

Hemma på Betzenberg i åttondelen

Kaiserslautern kommer att möta seriekollegan Nürnberg i DFB-Pokals nästa runda. Matchen blev lottad till att spelas på Fritz-Walter-Stadion.

Åttondelsfinalen ska spelas på tisdagen den femte, eller onsdagen den sjätte december. Senast Kaiserslautern mötte Nürnberg vann de hemma på Betzenberg med 3 - 1 i september. Men slutspelet i cupen är något annat än ligan, och vad som helst kan hända. På förhand ser det ut att bli en nagelbitare likt den mot Köln. Nürnberg skickade ut en annan seriekollega i Hansa Rostock med 3 - 2 senast, och innan dess slog de Oberneuland med hela 9 - 1. Vem vinnaren får möta i kvartsfinalen avgörs i en separat lottning efter att rundan är färdigspelad. Med både Bayern och de senaste årens vinnare Leipzig utslagna ligger fältet öppet för en ny vinnare i år, och kanske kan Lautern vara med och utmana.

Senaste titeln i DFB-Pokal spelades hem säsongen 1995/96 när man besegrade Karlsruher med 1 - 0 i Berlin. Segerskytt den gången blev Martin Wagner. Sedan dess har Lautern nått en final, och det var säsongen 2002/03 där de på finalarenan i Berlin fick se sig besegrade av Bayern med 3 - 1. Målskytt den gången blev Miroslav Klose, och tvåmålskytt för Bayern blev Michael Ballack som hade representerat Kaiserslautern ett par år tidigare. 

Claes Sandberg Klippert2023-11-05 19:03:05
Author

Fler artiklar om Kaiserslautern

En Säkrad Plats: FC Kaiserslauterns säsong har gått upp och ner