Inga poäng denna helg heller

Denna dag den 9 december var det dags för Kaiserslautern att avsluta året med sin sista hemmamatch, som tyvärr slutade med att de förlorade med 1 - 2 mot Hertha BSC. Nye Touré satt de första målet för Lautern i första halvlek, men Hertha vände tillställningen med två mål under andra halvlek.

Innan avspark
45.308 åskådare tog sig till Fritz-Walter-Stadion denna lördag för att se en match mellan två lag som båda kvalificerade för kvartsfinalen i DFB-Pokal under veckan. Tyvärr var de hemmalaget ännu en gång utan Ragnar Ache, som i veckan gjorde en otrolig comeback, men fick stå över igen på grund av muskelskada. Laget fortsatte i övrigt på i sin 3 – 4 – 1 – 2 formation där de startande var spelare som frekvent gjort det under säsongen.

Kaiserslautern inledde starkt och skapade ett par chanser direkt, men tyvärr ingen utdelning då. Efter dryga kvarten skulle det dock ändras Puchacz slog en hörna som Elvedi satte vidare till Touré som genom en cykelspark gav Lautern ledningen med 1 - 0. Otroligt förtsa mål i klubben. Halvleken fortsatte med tryck mot mål från Kaiserslautern och flera chanser skapades men inga fler mål föll under de första 45 minuterna.

I halvlek var Kaiserslautern tvungna att göra dubbla byten, då de skadade kapten Zimmer och målskytten Touré stannade kvar i omklädningsrummet. Hertha gjorde också tre direkta byten och kom ut med ny energi. Efter ett långt inkast från Fabian Reese, som precis hade kommit in i spelet, kvitterade Florian Niederlechner med en cykelspark i den 49:e minuten. Två otroliga mål hittills i denna match. Matchen blev tät och intensiv, och båda lagen krigade fysiskt och satsade i varje duell. Aremu som gjorde comeback efter flera veckors skadefrånvaro fick rött kort efter en VAR-koll i minut 59. Därefter tog Hertha över bollinnehavet och hotade ständigt i och kring boxen. Med kvarten kvar dök det upp ett läge för Lautern, men bollen ville inte in. Även Krahl tvingades till en svettig räddning, som gick ut till hörna. Hörnan resulterade i segermålet för Berlin. Krahl räddade Niederlechners första försök, men Marc Oliver Kempf satte in returen i det vänstra nedre hörnet för att ge Hertha ledningen med 2 - 1. Resultatet stod sig till slutsignalen.

Sista veckan
Förutom att det inväntas en kvartsfinallottning i cupen så ska Lautern till Braunschweig innan uppehållet. Nästjumbon gjorde en bra insats när de bortaslog Wehen igår och får ordentlig kontakt med lagen ovan vid vinst. Tabelläget och den usla formen i ligan gör detta till en måstematch. Kaiserslautern ligger just nu på en fjortondeplats, vilket kan förändras till det sämre imorgon. Förhoppningsvis kan laget ta med sig en del positiva bitar från denna vecka och avsluta höstsäsongen på bästa sätt.