Inte i närheten av bra nog
Det tråkiga beskedet om Andreas Brehmes död i veckan gjorde att det hölls en avskedsceremoni för legenden innan avspark, och att hemmalaget spelade i svart hemmaställ.

På grund av Andreas Brehmes tragiska bortgång tidigare i veckan så var det ett svartklätt Kaiserslautern som tog sig an Karlsruher i südwest-derbyt. Matchen skulle helt domineras av gästerna som vann den med hela 0 – 4 (0 – 0). Efter den andra halvlekens insatser från hemmalaget stod den från början fullsatta arenan halvtom vid slutsignalen.

Första hemmamatchen för coach-Funkel och en fortsatt fyrbackslinje i en 4 – 1 – 4 – 1 formation där Krahl som vanligt stod i målet. I backlinjen startade Funkel med Ben Zolinski till vänster, vilket innebar första starten för honom under denna säsong. Annars startade Zimmer till höger och Kraus och Elvedi bildade mittbackspar. Som defensiv mittfältare fanns Tomiak, och framför honom från vänster spelade Redondo, Ritter, Kaloc och Tachie. Längst fram fann vi Ache. Fritz-Walter-Stadion var fullsatt i denna viktiga drabbning, som förutom att den var en hemmamatch med möjlighet till poäng också var ett derby. Inför avspark hölls en gripande avskedsceremoni för den förre Kaiserslautern- och tyske landslagsmannen Andreas Brehme som plötsligt lämnat oss 63 år gammal. Det finns mycket att säga om Brehme, men det första som dyker upp i tankarna är straffen med vilken han avgjorde VM-finalen 1990.

Matchen denna eftermiddag gick från en händelselös första halvlek till en mardröm för Kaiserslautern i den andra. Laget överlistades av triangelspel och anfallare som trodde på att de skulle få studsen med sig. Polacken Marvin Wanitzek tog sig igenom just genom ett snabbt kombinationsspel och kunde ge gästerna ledningen i minut 51. Sju minuter senare, och ytterligare ett kombinationsspel, så såg det ut som att kroaten Igor Matanovic fått bollen för långt ifrån sig, men flera studsar gick med honom i situationen och det gjorde att bollen kunde hamna i nät igen till 0 – 2. I minut 81 kom spiken i kistan när Paul Nebel kunde frispelas och placera in bollen i mål till 0 – 3. Publiken hade redan börjat lämna, och ännu mera bråttom fick de efter minut 90 då georgiern Budu Zivzivadze kunde nicka in förnedrande 0 – 4 i südwestderbyt.

Bara att bita eller bryta ihop och komma igen, oavsett så finns inga andra alternativ än att fortsätta kämpa om varje poäng. Läget känns tufft och nästa helg väntar Hansa på bortaplan. Hansa förlorade också i helgen så fortfarande kvalplats för lautern, men nu möts alltså lagen i Rostock och vikten av matchen blir total. Efter det väntar jumbon Osnabrück på hemmaplan så de närmaste två helgerna kommer bli otroligt avgörande inför säsongsavslutningen.