Kaiserslautern allt närmare bottenskiktet
Hemmafansen fick jubla fyra gånger under lördagskvällen

Kaiserslautern stod inför en tuff utmaning när de mötte 1. FC Magdeburg i lördagens kvällsmatch. Trots en snabb kvittering av Terrence Boyd, efter ett inledande underläge så slutade det med en tydlig förlust med 1 – 4 till sist.

Innan matchen
Inför 25.214 åskådare i Magdeburg väntade en tuff uppgift för Kaiserslautern. Inte minst med tanke på senaste tidens svaga resultat som gjorde att läget på bänken såg lite annorlunda ut. För dagen leddes av laget interim-tränarteamet bestående av Oliver Schäfer, Niklas Martin, Andreas Clauß och Team Manager Florian Dick efter avskedandet av Dirk Schuster och Sascha Franz. Teamet valde att ställa upp i en trygg formation (3-4-1-2) där Touré fick chansen från start som mittback ihop med Kraus och Elvedi. I övrigt var det idel frekventa startspelare på planen. Åter igen kamperande Niehues och Raschl ihop på det centrala mittfältet, och till hjälp hade de Ritter framför sig, samt Puchacz och Zimmer bredvid sig. Längst bak stod Krahl, och längst fram fanns Boyd och Tachie.

Under den första halvleken visade Kaiserslautern initiativ och ett välorganiserat försvarsspel. Tyvärr blev det ändå så efter 17 minuter att nederländaren Luc Castaignos såg till att hemmalaget hamnade i ledningen. Efter 25 svarade Boyd snabbt upp mot det genom att kvittera till 1 - 1, vilket gav hopp. Tempot i matchen var högt, och båda lagen utnyttjade snabba omställningar för att skapa farliga chanser. I slutet av första halvlek pressade Kaiserslautern på mot mål, men bollen ville inte in trots flera målchanser för bland annat Niehues och Raschl.

Den andra halvleken fortsatte i samma intensiva tempo. Trots tidiga skottförsök från Kaiserslautern, inklusive ett från Tachie, var det Magdeburg som utnyttjade en omställning i minut 51 för att göra 2 - 1 genom Herbert Bockhorn. Hemmalaget fortsatte att trycka på, och i minut 74 ökade de sin ledning till 3 - 1 genom Connor Kempicki. I minut 86 blev det också en straff för Magdeburg, och den satte italienaren Cristiano Piccini utan problem i nätet och fastställde slutresultatet till 4 - 1.

Veckan som kommer
Ny tränare på plats i Dimitrios Grammozis och åttondelsfinal redan på tisdag i cupen. Ett avancemang på hemmaplan hade varit underbart i dessa tider. Motståndaren där Nürnberg har också en tuff tid bakom sig vilket gör matchen extra speciell och viktig för båda lagen.

I ligan väntar ny hemmamatch mot Hertha på lördag. En motståndare som genom 21 poäng har börjat röra sig uppåt i tabellen efter en svag inledning. Lautern å andra sidan rör sig åt andra hållet i tabellen och ligger nu på en trettondeplats med endast två poäng ner till negativ kvalplats. De sista två matcherna inför uppehållet blir viktiga som bara den, och inte minst med tanke på att nästjumbon Braunschweig väntar den 17 december.