Kaiserslautern jagade i uppförsbacke, men lyckades till slut segra tack vare notoriske målskytten.

Kaiserslautern tog en mycket viktig uddamålsseger mot jumbon Osnabrück i söndags. Slutresultatet blev till sist 3 – 2 (0 – 0) efter att lagets skyttekung Ragnar Ache fick in en avgörande boll i minut 90 + 2. En seger som satt hårt inne då gästerna hade ledningen vid två tillfällen.

Inför cirka 42.00 åskådare på Fritz-Walter-Stadion väntade ytterligare ett viktigt bottenmöte mellan två pressade lag. Kaiserslautern var pressade genom att Hansa slog Braunschweig och krympte avståndet, och Osnabrück genom att de inte får tappa för mycket mark så att läget blir hopplöst. Funkel ställde precis som senast upp i en 4 – 2 – 3 – 1 formation där startelvan var identisk med den mot just Hansa förra helgen. Kanske har han börjat att hitta någon sorts kontinuitet som kan hjälpa laget att prestera.

Första halvleken blev till slut ganska händelselös, och inte helt chockerande mållös. Osnabrück ville inte bjuda på några ytor och packade ihop sitt lag tätt på egen planhalva, och Lautern ville inte bli straffade i onödan och valde sina framfarter med omsorg. Närmast var nog hemmalaget ett ledningsmål men 0 – 0 var nog det mest naturliga utfallet.

Efter halvtidsvilan fick matchen lite mer fart då bortalaget hittade en hörna och ett mål efter endast tre minuter spelade. Det var forwarden Erik Engelhardt som tryckte dit bollen i nät. Knappt tjugo minuter senare var det dags för Kaiserslautern att utnyttja en hörna då Puchacz prickade Aches huvud med en pressad boll, och för oss som följt Lautern under året så vet vi att det brukar resultera i mål. 1 – 1 fick stå sig i ungefär tre minuter innan Engelhardt åter igen höll sig framme och petade in bollen efter en dråplig situation. 1 – 2 och en rejäl uppförsbacke in mot mål för Kaiserslautern. Simakala hade kommit in på plan efter dryga timmens spel, och i minut 78 skulle det visa sig vara avgörande då han fick en drömträff på volley i en andravåg efter hörna. Oftast ser man den typen av skott segla långt över ribban, men just den här gången fick han den perfekta träffen så att bollen går spikrakt pressat mot krysset och in otagbart för målvakten. På reprisen såg man att det inte var upp i krysset utan mer mot mitten men träffen var otrolig. Kvitterat och fullt ös framåt mot segern var det enda som gällde nu. Ett par minuter in på stopptiden verkade matchen bli oavgjord men då hittade inhoppande Tachie straffområdesstarke Ache som kunde placera in inspelet i mål. Ett otroligt förlösande mål då Lautern fått jaga fram till detta. Lättade spelare och fans kunde räkna in tre poäng i matchen som bara skulle vinnas.

På lördag väntar nästa viktiga batalj då topplaget Hannover tar emot Kaiserslautern på Heinz von Heiden-Arena. Funkel och laget kan andas ut igen efter helgens kniven-mot-strupen seger som innebär att man ligger på säker mark. Två mål från Ache indikerar bara hur viktig han är för att detta lag ska klara sig kvar. Kanske har laget hittat en trygghet i sin tydliga formation, eller så får de bekänna färg nu när flera tuffa motståndare står framför dem. Måstematcherna vanns i alla fall, men nu krävs även segrar mot lagen högre upp i tabellen.