Kaiserslautern knep ännu en seger
Bra tryck på bortasektionen och tre poäng i Paderborn

På fredagskvällen tog 1. FC Kaiserslautern sin andra seger i 2. Bundesliga för säsongen när de bortaslog SC Paderborn 07 med 2 - 1 (0 - 0). Både Marlon Ritter och Ragnar Ache hittade rätt i straffområdet i första delen av andra halvlek och såg till att Lautern hamnade i en tvåmålsledning. Trots en reducering av Paderborn kunde de tre poängen säkras till slut.

Inför 13.475 åskådare på Home Deluxe Arena i Paderborn kunde Kaiserslautern ta sin första bortaseger i ligaspelet när de i en tät match slog ett stundtals spelskickligt Paderborn. Lauterns fans gjorde sig hörda från sin välfyllda kurva direkt, och laget växte in i matchen desto längre den pågick. Det starka spelet i båda straffområdena bäddade för kvällens vinst.

Laget ställde ännu en gång upp i en 3-4-1-2 formation där Tomiak var tillbaka i backlinjen igen. I forwardslinjen så valde Schuster att spela med Ache igen i stället för Boyd. Inte konstigt då Ache gjorde ett mål i sitt inhopp senast. Krahl stod fortsatt kvar i målet då Luthes avstängning hängde i. Under första kvarten var det tydligt att Kaiserslautern ville ligga samlat med laget för att inte bjuda på några ytor nära eget mål. Detta var med all rätt då Paderborn under inledningen var otroligt spelskickliga och tog ett tydligt kommando över matchen. De skapade en het chans omgående i ett genombrott där det gick väldigt fort i kombinationerna. Inget mål den gången. Redondo tvingades ta ett gult kort redan i minut tolv för att stanna ett anfall. När inte Paderborn fick utdelning under den första perioden så vände det lite och Lautern kunde komma mycket närmare sina motståndare i duellerna och bollvinsterna blev fler. Elvedi drog också på sig ett gult kort när Lautern ökade intensiteten i närkampsspelet. Lagen bytte endast någon halvchans under den resterande tiden av halvleken, men spelet jämnade ut sig betydligt jämfört med i början. 0 - 0 var det när lagen gick till halvtidsvilan.

Inför andra halvlek valde Schuster att byta ut Redondo mot Tachie. Detta byte skulle visa sig vara en viktig injektion i matchen. Kaiserslautern inledde andra halvlek med en helt annan offensiv energi och defensiv aggressivitet. Pressen flyttades långt upp och de ville störa Paderborns spel tidigt. Om Paderborn blev överraskade eller om Kaiserslautern gjorde allt rätt är svårt att säga men både Tachie och Ache skapade farliga lägen direkt i den här perioden. Dessa farliga lägen följdes upp av ytterligare ett i minut 59 där Ache än en gång vann en nickduell framför mål, och en räddning av Jannik Huth gjorde att bollen landade på Ritters fötter som slog in bollen i öppet mål. Offside trodde alla inklusive Ritter som började gå tillbaka. Men assisterande domarens flagga var fortfarande nere och målet var godkänt. 0 - 1 på tavlan och nu kunde Ritter börja jubla. Hemmalaget gjorde en lite höjning av tempot direkt efter målet och hittade ett bra skottläge direkt, men bollen smet utanför. I ett läge av matchen där det behövdes som mest tog Tachie tag i bollen och drev den med ett högt tempo mot motståndarmålet, och i stället för att vika in mot mål så slog han ett inlägg mot Aches panna i minut 65. Ett smart val då Ache vann i princip allt i luften denna kväll och gjorde så även denna gång när han hårt nickade in bollen i mål via ribban. 0 - 2 och mindre än en halvtimma kvar. I takt med målen blev Lautern mer försiktiga och ville hålla sin ledning. Med 20 minuter kvar bytte de in Boyd mot Ache för att få in en piggare target. Ache hade jobbat stenhårt, och gjort det otroligt. Taktiken fungerade bra men Paderborn hittade ändå en reducering med dryga kvarten kvar att spela av ordinarie tid. Ett fint inåtskruvat inlägg av Kosovanen Florent Muslija undvek touch av någon och letade sig in i bortre burgaveln. Då väntade en tuff avslutning på förhand. Men fram till 90 minuter lyckades inte hemmalaget skapa något direkt. Lautern hade gjort ytterligare två byten där Hanslik kommit in mot Ritter och Soldo fått debutera när Raschl gått ut. Under återstående nio minuter som domaren lagt på utöver de 90 så blev det heller aldrig någon farlig chans. Det som kan noteras var att Krahl, Niehues och Boyd fick gula kort, men i övrigt kunde de tre poängen skyddas med säkerhet.

Segern ikväll betydde ett rejält kliv i tabellen upp till en sjätteplats. Detta kommer troligtvis ändras under helgen då övriga lag ska spela under lördag och söndag. Kaiserslautern gör en bra insats mot ett bra motstånd. De visar att de kan spela såväl offensivt, som mer klokt och samlat defensivt, och att de kan variera detta under matchens gång beroende på vad som händer. Ache gjorde sitt tredje mål för säsongen och visar enorm styrka i box-spelet. Det är tidigt än men utifrån det som visats så verkar det finnas en bra bredd i truppen, och det kan komma att bli nyttigt under en lång säsong där också cupspelet lever än. Nästa helg väntar en hemmamatch på lördag mot FC Nürnberg, och det är kvällsmatchen 20:30. Nürnberg har inför söndagens match hemma mot Wehen Wiesbaden tagit fyra poäng. Under kvällen slog även Holstein Kiel Schalke i Gelsenkirschen med 2 - 0 och är tillfälliga serieledare.