Lagbanner
Kaiserslautern lånar den kroatiske legendarens son för resten av säsongen
Ytterligare en förstärkning till truppen och förhoppningsvis inga tomma stolar på fredag

Kaiserslautern lånar den kroatiske legendarens son för resten av säsongen

Nikola Soldo (22) ansluter till Kaiserslautern från 1. FC Köln för resten av säsongen. Han kommer att förstärka lagets försvar i första hand. Soldo är som namnet antyder son till Zvonimir Soldo som fanns med i Kroatiens nybildade landslag som gjorde ett starkt intryck på fotbollsvärlden under det senare 90-talet. Förutom det representerade han också Stuttgart i 1. Bundesliga under flera år.

Nikola föddes i Stuttgart 2001 då hans far spelade i klubben. Som femåring flyttade familjen tillbaka till Kroatien. Fadern Zvonimir Soldo spelade över 300 Bundesligamatcher för VfB Stuttgart mellan 1996 - 2006. Han representerade Kroatien i EM 96 samt VM 98 och 2002. Den största framgången var utan tvekan när de tog brons i Frankrike 98. Zvonimir spelade då som defensiv mittfältare men kunde även spela som mittback. 

Nikola Soldo beskrivs som talangfull och representerar Kroatien på U-21 nivå just nu, och deltog där i det senaste europamästerskapet. Han har dessförinnan representerat landet på alla nivåer från U-18 och uppåt. Sin fotbollsfostran har han fått i Dinamo Zagreb, och debuten i kroatiska högsta-ligan skedde 2019 med laget Inter Saprešic. Totalt har det blivit 64 ligamatcher i Kroatien innan flytten till Tyskland och Köln. Förra säsongen blev det sju matcher i 1. Bundesliga och fyra matcher i UEFA Conference League för honom i Köln. 

Spännande med ytterligare ett nyförvärv. Vi hoppas på att Nikola kan bidra mycket till laget på planen under säsongen. 

Claes Sandberg Klippert2023-08-16 20:31:27
Author

Fler artiklar om Kaiserslautern

En Säkrad Plats: FC Kaiserslauterns säsong har gått upp och ner