Lagbanner
Kaiserslautern startar om och önskar vända senaste tiden negativa trend genom ett tränarbyte
Grammozis leder laget från och med nu

Kaiserslautern startar om och önskar vända senaste tiden negativa trend genom ett tränarbyte

Kaiserslautern har nu valt att omstrukturera sitt tränarteam genom att med omedelbar verkan avskeda huvudtränaren Dirk Schuster och assisterande tränaren Sascha Franz. Detta beslut kommer sig av den nuvarande sportsliga situationen i klubben, med en tids svaga resultat, och en förhoppning om att vända trenden framöver.

Efter en säsong där resultaten inte levt upp till förväntningarna trots en positiv inledning under den pågående säsongen, ansåg klubbens ledning att förändringar var nödvändiga för att vända lagets utveckling. Med öppet sinne och ambition att återställa lagets framgång på planen, har man valt att ta detta beslut för att bana väg för en ny era enligt klubbens hemsida.

Tack Schuster och Franz för era insatser
Kaiserslautern som klubb skriver att de vill rikta ett uppriktigt tack till Dirk Schuster och Sascha Franz för deras insatser och engagemang under sin tid som en del av klubben. Deras bidrag, inklusive att leda laget tillbaka till 2. Bundesliga genom ett framgångsrikt kvalspel förrförra säsongen, kommer att hållas i åtanke, och klubben önskar dem allt gott i deras framtida strävanden.

Redan idag presenterar välkomnar klubben ett sedan tidigare bekant ansikte som tar över som chefstränare.
Dimitrios Grammozis återvänder som Chefstränare
För att styra klubben i rätt riktning framåt har Kaiserslautern utsett Dimitrios Grammozis som ny huvudtränare. Dennna erfarna man återvänder till klubben där han en gång spelade mellan 2000 och 2005.

Dimitrios Grammozis som är född i Wuppertal, avslutade sin aktiva spelarkarriär 2013 och övergick direkt till tränarrollen inom ungdomsfotbollen hos VfL Bochum. Hans framstående arbete där ledde honom sedan till SV Darmstadt 98, där han för första gången tog på sig rollen som huvudtränare under säsongen 2018/19. Senast har Grammozis ingått i FC Schalke 04s stab.

Den nya tränarduon, bestående av Dimitrios Grammozis och hans medföljande assisterande tränare Sven Piepenbrock, kommer omedelbart att ta över tränaransvaret och leda laget under den fortsatta säsongen. Den första träningen under det nya ledarskapet ägde rum idag, under söndagen.
Grammozis kommer officiellt att presenteras under presskonferensen inför DFB-Pokal-åttondelsfinalen mot 1. FC Nürnberg den 4 december 2023. Vi ser fram emot att se hur detta nya ledarskap kommer forma framtidens Lautern.
 

Claes Sandberg Klippert2023-12-03 21:14:41
Author

Fler artiklar om Kaiserslautern

En Säkrad Plats: FC Kaiserslauterns säsong har gått upp och ner