Lagbanner
Kaiserslautern tog sig till semifinal efter en klassisk insats i Berlin

Kaiserslautern tog sig till semifinal efter en klassisk insats i Berlin

Kaiserslautern överlevde kvartsfinalrundan genom en övertygande seger mot Hertha Berlin med 3 – 1 (2 – 0) på Olympiastadion. Effektiviteten framför mål blev avgörande när Elvedi, Tachie och Kaloc hittade nätet och såg till att Lautern hade en tremålsledning ända in på övertiden.

Nästan 75.000 åskådare på Olympiastadion i Berlin fanns på plats för att se kvartsfinal nummer två av årets cup. I tisdags hade Düsseldorf blivit klara för semifinal efter att ha vunnit mot St Pauli på straffar. Genom några starka insatser tidigare under turneringen hade Kaiserslautern tagit sig hit, trots en sämre andra halva av höstsäsongen i ligan. Frågan var om cupdrömmen skulle fortsätta leva, eller om allt fokus skulle komma att ligga på överlevnad i 2. Bundesliga. Grammozis trodde på samma startelva som slog Schalke senast, och det var förståeligt då den insatsen var en tydlig förbättring mot tidigare kamper.

Kaiserslautern verkade redan från start ta uppgiften på rätt sätt då de var energiska, men inte övertända. Man kunde se att det fanns en stor vilja och mycket skärpa i laget för att ge Berlinarna en rejäl match. Efter en fast situation och några ovissa andrabollar kunde en kvardröjande Elvedi trycka in bollen i mål längs marken, och det redan efter fem minuter. En perfekt start på matchen för bortalaget. Det var sedan en jämn halvlek med lite halvchanser åt bägge håll som tog ny fart för Lautern i minut 38 när Ritter fick tag i en boll centralt efter en duell, och den bollen kunde han servera en löpande Tachie som i farten skickade in 2 – 0 i det bortre hörnet. Det innebar att Kaiserslautern kunde gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning.

Den andra halvleken påminde en del om den första. Hertha gjorde en del byten, och försökte skapa men fick inte riktigt till lägena. I ett läge efter 69 minuter när de försökte spela sig fram så slarvade det, och Kaloc kunde ta bollen central och driva sig fram i ett läge där ett placerat lågt skott räckte för att sätta spiken i kistan till 3 – 0. Här var matchen i princip vunnen. Hertha gav inte upp men det skulle dröja till första övertidsminuten innan reduceringen kom genom inhoppande Fabian Reese. Slutsignalen ljöd några minuter senare och vild glädje utbrast bland både bortaspelare- och ledare, samt supportrar som länge väntat på en positiv vändning på en tung senhöst och vinter. En trogen borta-skara supportrar fyllde som vanligt sin sektion, och spred ett otroligt tryck under matchen trots numerärt underläge. Självklart hjälpta av det positiva resultatet från femte minuten.

Cupen går snart in i semifinaler och hittills är det två lag från zweite som är klara. Nu återstår tre lag från Bundesliga och ett från 3. Liga. Det är som bekant Saarbrücken som skickat ut både Bayern och Frankfurt i de tidigare rundorna. Nästa onsdag ställs de mot Mönchengladbach i den kvartsfinalen. På tisdag blir det ett rent högstaliga-möte mellan Leverkusen och Stuttgart. Alonsos Leverkusen leder ligan och är ännu så länge obesegrade också. De sticker ut som en favorit naturligtvis, men Stuttgart ligger trea och gör en otrolig säsong även de. Tuff match på förhand.

Kaiserslautern ska ta sig an Elversberg borta på söndag i ännu en viktig poängkamp. Spelarna behöver lägga avancemanget bakom sig och ladda om för en tuff bortamatch mot ett lag som i nuläget ligger på tolfte plats och 25 inspelade poäng, vilket är fyra fler än Lautern.  

 

Claes Sandberg Klippert2024-02-01 21:02:29
Author

Fler artiklar om Kaiserslautern

En Säkrad Plats: FC Kaiserslauterns säsong har gått upp och ner