Lagbanner
Kaptenen uttagen igen

Kaptenen uttagen igen

Kaiserslauterns lagkapten Jean Zimmer blev uttagen i fotbollsmagasinet Kicker Elf des Tages för andra gången denna säsong.

Endast en spelare
Jean Zimmer blev den ende från Kaiserslautern som fick utmärkelsen trots en starkt inarbetad poäng borta i derbyt mot Karlsruher. Förutom Zimmer som var med för andra gången och Herthas Tabakovic som var med för tredje gången denna säsong, så var det enbart nykomlingar i denna omgångs Elf des Tages. Dominansen tillföll Hannover efter sin storseger mot Osnabrück, och de var tätt följda av Elversberg efter sin fina skalp mot Hamburg. Noterbart ur skandinaviskt perspektiv var att det fanns såväl en svensk som en norrman med då Eric Smith och Håvard Nielsen tog plats i elvan. 

Krönte med en assist
Jean Zimmer jobbar över hela kanten under hela matcherna, och det lyfter laget med en kapten som visar det spelet. Förutom att han utmärkte sig senast så gjorde hans uppoffrande spel att han efter en kollision fick lämna planen i smärta i slutet av matchen. Det verkar dock vara lindrigt och han förväntas vara tillbaka i god tid innan helgens match mot Hansa Rostock. Då och då får han visa sin fina känsla i högerfoten och inlägget till ledningsmålet var ett tydligt exempel på vad han kan. 

Elf des Tages Omgång 6 (3 - 3 - 1 - 3)

Målvakt: Nicolas Kristof, Elversberg

Mittback: Damian Michalski, Greuther Fürth
Mittback: Silas Gnaka, Magdeburg
Mittback: Eric Smith, St. Pauli

Mittfält: Derrick Köhn, Hannover
Mittfält: Semih Sahin, Elversberg
Mittfält: Jean Zimmer, Kaiserslautern

Offensivt mittfält: Louis Schaub, Hannover

Forward: Sebastian Polter, Schalke
Forward: Haris Tabakovic, Hertha Berlin
Forward: Håvard Nielsen, Hannover

Claes Sandberg Klippert2023-09-18 20:16:38
Author

Fler artiklar om Kaiserslautern

En Säkrad Plats: FC Kaiserslauterns säsong har gått upp och ner