Klar seger för Lautern i zweites bottenstrid
Opoku och Ache hittade ett fint samarbete igen

Kaiserslautern tog sin första seger under nye tränaren Friedhelm Funkel i lördags då man besegrade Hansa Rostock på bortaplan med 3–0 i något som kan liknas vid en ödesmatch i bottenstriden. Specielle målskytten Ragnar Ache blev den avgörande matchvinnaren då han gjorde alla tre målen.

Inför 26.500 åskådare på Ostseestadion i Rostock väntade ett viktigt bottenmöte mellan två tidigare svenskklubbar. I Hansa kunde vi hitta åter igen hitta svenskar i startande mittfältaren Svante Ingelsson från Kalmar FF och nuvarande andrekeepern Marko Johansson från Malmö FF. Funkel ställde upp i en 4 – 2 – 3 – 1 formation där inga större överraskningar bjöds. Tomiak tog ett steg ner och bildade mittbackspar med Elvedi då Niehues var tillbaka på mitten ihop med Kaloc. Puchacz och Zimmer tog varsin ytterback och trion framför mittfältet bestod av Redondo, Ritter och Opoku. Opoku gick idag in i stället för Tachie. Längst fram fanns Ache, vilket skulle visa sig under matchens gång.

Kaiserslautern fick en bra start av matchen och kunde snabbt ta ledningen tidigt. Opoku serverade ett fint inspel till Ache, som satte bollen i målet bakom Markus Kolke efter sex minuter. Kaiserslautern styrde och ställde matchen under första halvlek och spelade dessutom med en man mer från och med minut 37, efter att Rostocks mittback Oliver Hüsing fått sitt andra gula kort och blivit utvisad. Uddamålsledningen stod sig in i pausvilan.

Efter halvtidsvilan kom Rostock trots numerärt underläge ut med pigga ben och en vilja att vända matchen, men Kaiserslautern red ut den stormen och skulle komma att utöka sin ledning efter en timmes spel. Kaloc hittade ett avslut mot Markus Kolke, som tvingades lämna en retur framför fötterna på Ache som befann sig där en anfallare ska vara och omvandlade returen till 2–0. Tio minuter senare gjorde FCK-anfallaren sitt hattrick efter en förlängd hörna och avgjorde matchen. I slutskedet hade de Kaiserslautern till och med chanser att utöka resultatet ytterligare, men Puchacz och Elvedi träffade målramen. Puchacz halvvolley efter en hörnvariant hade förmodligen blivit en kandidat till årets mål om den gått in i nät i stället för att studsa mot kryssribban. Slutresultatet stannade vid 3 – 0 och Lautern tog ett kliv upp på säker mark i tabellen.

På söndag väntar nästa viktiga batalj då jumbon Osnabrück gästar Fritz-Walter-Stadion. Funkel kan andas ut efter helgens goa seger men samtidigt skulle en förlust i nästa omgång innebära att Osnabrück får rejäl kontakt med ovanvarande lag. Roligt med ett hattrick från Ache, och bara att hoppas att formkurvan pekar uppåt igen efter en skadedrabbad senhöst och vinter. Målen betydde att han nu gjort tolv stycken på 18 matcher, vilket är klart bäst i Kaiserslautern denna säsong.