Lagbanner
Lautern ökar konkurrensen på mittfältet

Lautern ökar konkurrensen på mittfältet

Kaiserslautern har gjort klart med den nigerianske defensive mittfältaren Afeez Aremu från seriekonkurrenten FC St Pauli.

Aremu (23) är född i Ibadan, Nigeria och har i sitt hemland spelat proffsfotboll sedan han var 14 år. Steget till Europa tog han 2018 när han skrev på för Elitserie-laget IK Start från Kristiansand. I Norge och IK start blev det sammanlagt 60 matcher för Aremu, varav cirka hälften av dessa var i högstaligan. Sommaren 2020 skrev han på för FC St Pauli, och där har han spelat sedan dess. I St Pauli blev det 54 framträdanden innan han nu valde att ansluta till Kaiserslautern. Aremu har på landslagsnivå representerat Nigeria vid ett tillfälle. 

Enligt Kaiserslauterns VD Thomas Hengen så är Aremu en spelare som kommer att tillföra mycket fysik och dynamik, och därav bidra i närkampsspelet samt öka konkurrensen på mittfältet. Tack vare sin tidiga proffsdebut är Aremu en relativt erfaren spelare fast att han endast är 23 år gammal. 

Spännande med ytterligare ett nyförvärv. Flera av de tidigare nyförvärven har hittills gjort bra ifrån sig, och vi får hoppas att även detta faller väl ut. På fredag väntar en spännande bortamatch i Paderborn. 

Claes Sandberg Klippert2023-08-23 19:57:00
Author

Fler artiklar om Kaiserslautern

En Säkrad Plats: FC Kaiserslauterns säsong har gått upp och ner