Ska det gå så enkelt? Nej, andra halvlek tog ner laget på jorden

Kaiserslautern förlorade till sist den svåra bortamatchen på lördagskvällen mot Fortuna Düsseldorf med 3 – 4, och detta trots att laget hade en 3 – 0 ledning när första halvlek gick mot sitt slut. Därmed var den senaste tidens förlustfria svit bruten. Den kan beskrivas som en svängig tillställning rakt igenom där bäste målskytten Ache både fick en flaska i huvudet och en illa vrickad fot.

Inför avspark
52.000 åskådare och utsålt på Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf. Så var förutsättningarna för denna återstart av ligan sedan landslagsuppehållet. Kaiserslautern fortsatte i en 3 – 4 – 1 – 2 formation där Redondo ersatte skadade Puchacz till vänster på mitten. Soldo fick fortsatt förtroende i backlinjen tillsammans med senaste tidens suverän Tomiak, och bredvid honom återfanns Elvedi. Målet vaktades som vanligt av Krahl och på innermittfältet spelade Raschl och Niehues igen. Kapten Zimmer hade sin högerkant och Ritter släpade lite bakom anfallarna Tachie och Ache. Ett slagkraftigt lag inför denna svåra bortamatch där en seger skulle innebära en placering på kvalplats till Bundesliga.

Ska det gå så här enkelt? En första halvlek där studsarna var med Lautern
Matchen var från start spelad i ett högt tempo med öppet spel åt bägge håll. Bollvinster och omställningar rakt mot motståndarnas mål. Denna matchbild skulle till en början gynna vårt bortalag då studsarna verkligen var med dem under första halvleken. Efter 21 minuter fick Tachie en boll till skänks och sköt ett skott via en hemmaförsvarare, som tack vare ändrad bollbana blev helt utan chans för Florian Kastenmeier i målet att ta, och 1 – 0. Det gick knappet tio minuter innan Tachie kom runt på kanten och slog ett lågt inlägg som studsade förbi Kastenmeier och upp på Jamil Sieberts ben och in i mål. En halvtimme spelad och 2 – 0. Matchen hann knappt komma i gång innan ett skärrat hemmalag slog en felpassning i panik till Ritter som fick bollen i ett läge där han kunde vika in i straffområdet och skjuta. Skottet räddades denna gång av Kastenmeier men inte bättre än att Ritter kunde dundra in returen själv och därmed sätta 3 – 0 efter 32 minuter.

Här och framåt vände turen
I samband med målet blev Ache liggande på planen och tog sig om huvudet. Det visade sig att en flaska kastats in och träffat honom där. Tråkigt när sådant sker, men all heder åt spelaren som reste sig och ville fortsätta spela. Karaktär. Tillbaka till fotbollen så var det som att Düsseldorf i detta skede helt släppte alla bromsar och började gasa framåt. De skapade efter 36 minuter en frispark precis utanför Kaiserslauterns straffområde som efter flera skott och returer slutade med att japanen Ao Tanaka satte in reduceringen till 3 – 1. Resterande tid på halvleken var en kamp för att hålla undan. Hemmalaget tryckte på men Lautern lyckades freda sig tiden ut. Tyvärr så blev Ache skadad efter en nickduell. I landningen vrickade han till foten så pass illa att han genast signalerade för byte. Inte bra. Boyd ersatte honom rätt av i halvlek.

Trycket fortsatte utan nåd i andra halvlek
Kaiserslautern hängde inte med i matchen längre när den andra halvleken startade. Tyvärr var det så enkelt. Redan i minut 49 sköt Matthias Zimmermann ett stenhårt skott via en motståndare och rakt upp i krysset till 3 – 2. Efter 57 minuter bröt Fortuna ett utav få Lautern anfall och ställde om via Zimmermann till Felix Klaus som kunde placera in kvitteringen. Lång kvar att spela men redan sex minuter senare skulle Düsseldorfs fjärde mål falla. Antagligen skulle Kaiserslautern haft en frispark i bra läge, och kanske skulle det till och med varit ett kort för hands på hemmaförsvararen, men inget av det blev så i stället skickade Tanaka in sitt andra mål från distans i omställningen. Inte orättvist sett till matchbilden, men nog skulle det inte skett då om domaren granskat situationen.
Kaiserslautern fick till några halvchanser på slutet och en kvittering hade inte varit omöjlig med lite tur likt den i första halvlek, men Düsseldorf var närmare ytterligare ett mål då de träffade både stolpen och ribban i olika försök att punktera matchen. Schuster försökte med lite byten men ingen utav inhopparna lyckades göra poäng i denna match. Boyd, Klement, Lobinger, Opoku och Hercher fick komma in under andra halvleken. Lauterns enda gula kortet fick Redondo under övertiden. Matchen slutade med förlust 3 – 4 och besvikelsen märktes på spelarna då de tappat en 3 - 0 ledning.

Tappar i tabellen
Förlusten innebär att efter en fullständig ligaomgång så ligger Kaiserslautern nu på sjätteplats. Laget har gjort den bra hittills och målen fortsätter att ramla in framåt. Det märks att det finns en enorm hunger framför motståndarnas mål. Bortamatchen var på förhand en svår utmaning men med en 3 – 0 ledning så kan laget inte vara annat än besvikna. Många lag kommer förlora där i år men tillvägagångssättet ger en bitter eftersmak för Lautern. Det var lagets första förlust sedan 5 augusti och såren måste läka inför nästa helgs viktiga möte hemma på Betzenberg mot storklubben Hamburger SV. Förhoppningsvis börjar även skador läka snart då viktiga spelare som Puchacz och Ache kommer att behövas för att haka på i tabellen, men också för att cupens nästa runda spelas redan på tisdag den 31/10 mot 1. FC Köln. Spänningen runt ett eventuellt Halloween-firande ligger lite i lä jämfört med de kommande matcherna vid månadsslutet.