Som en frälsare ledde han laget mot kvarten
Det var ovärdeligt att ha nummer nio tillbaka på planen

Det blev ett avancemang till kvartsfinalerna efter en 2 – 0 (0 – 0) seger hemma i åttondelsfinalen mot Nürnberg. I en jämn match var det en comeback från en saknad spelare som skulle ge laget den kraft det behövde för att dra längsta strået.

Innan avspark
En som vanligt fullspikad Fritz-Walter-Stadion fick under den tidiga tisdagskvällen avnjuta en åttondelsfinal i DFB-Pokal. Förutom ett par justeringar där både Soldo och Tomiak tog plats i startelvan i stället för Kraus och Niehues så var formationen och startelvan i stort sett densamma sedan senaste ligamatchen. Första matchen för nya coachen Grammozis och i den en otroligt viktig match direkt.

Första halvlek var tät och jämn och båda lagen som under den senaste tiden släppt in en hel del mål prioriterade tydligt att försvara det egna målet. Inga direkta heta chanser skapades men kampen på mittplanen var desto mer intensiv där båda lagen strävade efter att vinna den. Båda lagen gick ut till halvtidsvilan mållösa, och det var i sin helhet rättvist.

Andra halvlek påminde om den första till en början. Dock hade Nürnberg nästan en nick efter inåt-skruvad hörna inne i mål, men en snabb reaktion från Krahl räddade Kaiserslautern den gången. Åttondelsfinalen skulle sedan få en förändring i minut 64 när den långtidsskadade Ragnar Ache stod redo för att byta av Boyd. Känslan var att laget och hela arenan fick både hopp och energi i och med detta. Någon form av tro växte då laget radade upp segrar innan skadan på Ache, och spelaren i sig var otroligt effektiv i offensivt straffområde. Kaiserslautern började efter bytet att trycka på genom löpningar på kanterna och hårda inspel i mitten där de nu hittat självförtroende. Med en kvart kvar av ordinarie speltid så hittade ett inlägg från Zimmer in mot Ache som höll undan sin försvarare och lät bollen gå vidare mot Tachie som distinkt kunde bredsida in 1 – 0. Redan tre minuter senare vann Ache en duell och vände upp sin motståndare för att därefter väggspela med Tachie, vilket gav honom öppet läge där han rullade in 2 – 0.
Den återstående tiden var avslappnad och Lautern skapade ytterligare några lägen för att utöka, men 2 – 0 stod sig till slutsignalen. Tyvärr tog sig succéinhopparen för vaden och fick linka av i slutet.

Sammanfattningsvis
Beträffande Ache så hoppas man på att det bara var en överansträngning eller dylikt då han varit borta länge och kom in med mycket energi på planen. Men det lär väl framkomma vad det är.
Att ta sig vidare efter senaste tidens turbulens får anses som en stor framgång. I andra halvlek visade Kaiserslautern upp det spel som de visade fram till debaclet i Düsseldorf. Fortuna tog sig också vidare nu under den tidiga tisdagskvällen genom att slå Magdeburg med 2 – 1 borta. Två lag från zweite vidare hittills och en kväll där Kaiserslautern fick hålla nollan. Det var första gången sedan första rundan av DFB-Pokal den 13 augusti, då Lautern slog Koblenz med 5 – 0.