Svackan allt djupare, och placeringen strax ovanför strecket inför uppehållet
Jubel för hemmasupportrarna

Kaiserslautern förlorade söndagens match mot Eintracht Braunschweig med 2 - 1. Trots en ledning med 1 - 0 i första halvleken efter en frispark från Puchacz som styrdes i mål av hemmaspelaren Robin Krauße så hann fransmannen Rayan Philippe kvitterade innan halvtidsvilan. I den andra halvleken avgjorde sedan amerikanen Johan Gomez matchen, och ytterligare en förlust var ett faktum.

Inför avspark
Match mot nästjumbon och hela 20.627 åskådare hade letat sig till Eintracht-Stadion i Braunschweig för att se sitt lag ta viktiga poäng i kampen om säker mark ovanför nedflyttningsstrecket. Grammozis fortsatte på Schusters sedan tidigare inkörda spår med 3 – 4 – 2 – 1 formationen. Durm var tillbaka i startelvan med sin erfarenhet, men tyvärr på grund av att kapten Zimmer var skadad. Laget startade i sin helhet enligt följande (från vänster): Krahl – Elvedi, Soldo, Touré – Puchacz, Raschl, Tomiak, Durm – Ritter, Tachie – Boyd. Ett över lag väl inspelat lag med en stark bänk att tillgå offensivt dessutom. Förhoppningen om att vända den negativa trenden fanns definitivt.

Braunschweig inledde piggt och skapade några lägen, men därefter kom Lautern mer och mer in i matchen. I matchminut tolv fälldes Soldo i ett bra frisparksläge, och Puchacz och Ritter stod och diskuterade vem som skulle ta den. Det blev Puchacz, och han siktade in i Braunschweigs straffområde, där Krauße styrde in bollen i sitt eget mål till 0 - 1. Efter ledningsmålet följde en period av stort hemmatryck men Lautern lyckades freda sig ett tag, och letade efter kontringsmöjligheter. Hemmalagets tryck skulle efter 36 minuter ge utdelning då Florian Krüger hittade Philippe som kunde passera Elvedi och sätta bollen förbi Krahl. Resultatet stod sig fram till halvlekens slut.

Den andra halvlekens inledning präglades av ett hungrigt hemmalags försök att ta ledningen. Flera försök gjordes och Krahl tvingades till flera kvalificerade räddningar. Innan stormen hann ridas ur så kom ledningsmålet. Gomez hittade en lucka från lite snäv vinkel och kunde placera sitt skott i mål för 2 – 1 i minut 62. Trots ett fortsatt kontrollerande spel från Braunschweig så lyckades Lautern mobilisera en liten forcering under matchens slutskede. Grammozzis ville ha en poäng med sig och beordrade upp spelarna för att skapa lägen, och den skadeförföljde inhoppande Ache hade en boll inne efter fyra tillägsminuter, men tyvärr kunde VAR-rummet konstatera en offside så inget mål denna gång. Strax efteråt blåste domaren av matchen och ännu ett slag förlorat.

Förlusten avrundar höstsäsongen
Förlusten var den sjätte i ordningen och senast laget vann i ligan var 6 oktober. Inför uppehållet ligger Kaiserslautern på plats 15, vilket är säker mark från nedflyttning, men bara med en placering. En tråkig avslutning på en positiv start av ligaspelet.