Lagbanner
Två spelare med i omgångens elva
Puchacz i Polens landslag under EM 2020

Två spelare med i omgångens elva

Precis som i den tredje omgången så blev Kaiserslautern målvakt Julian Krahl åter uttagen i omgångens elva, och denna gång fick han sällskap av wingback/mittfältaren Tymoteuscz Puchacz som i och med det fick sin första utmärkelse för säsongen i det sammanhanget.

Fotbollsmagasinet Kickers Elf des Tages för omgång fem innehöll spelare från åtta olika klubbar. Kaiserslautern hade liksom Hamburg och Magdeburg med två spelare, vilket gör att de nu har fem utmärkelser, och är i och med det fjärde bäst i ligan på den fronten. Roligt att spelarna också får individuell uppskattning för sina prestationer. 

Krahl har haft förmågan att rädda laget när de behöver det som mest. I de tre senaste vinstmatcherna har laget hamnat i perioder där motståndarna tagit över spelet och skapat heta chanser, och det är i de situationerna som Krahl har klivit fram och räddat dem. Ofta har det skett en matchförändring efter de situationerna och han har varit tydligt bidragande till det. Han håller fortsatt det tidigare förstavalet Luthe på bänken i och med sina insatser. 

Puchacz stod åter igen för ett hårt jobb på sin vänsterkant under hela matchen. I lördags fick han kröna det med ett väldigt fint mål efter ett hårt pressat skott som blev otagbart för motståndarmålvakten. Han följde upp det genom att assistera Ache till sitt mål med ett fint skruvat inlägg, som bara kunde styras in med en nick.

Elf des Tages Omgång 5 (5-3-2):

Målvakt: Julian Krahl, Kaiserslautern

Mittback: Marcus Mathisen, Wehen Wiesbaden
Mittback: Dennis Hadzikadunic, Hamburg
Mittback: Lukas Pinckert, Elversberg
Vänster wingback: Tymoteusz Puchacz, Kaiserslautern
Höger wingback: Jannik Dehm, Hannover

Mittfält: Steven Skrzybski, Kiel
Mittfält: Ludovit Reis, Hamburg
Mittfält: Jason Ceka, Magdeburg

Forward: Luca Schuler, Magdeburg
Forward: Haris Tabakovic, Hertha Berlin



 

Claes Sandberg Klippert2023-09-04 20:14:13
Author

Fler artiklar om Kaiserslautern

En Säkrad Plats: FC Kaiserslauterns säsong har gått upp och ner