Lagbanner
Välkommet nyförvärv som vill nå gamla höjder
Touré fick sitt genombrott som spelare i AS Monaco

Välkommet nyförvärv som vill nå gamla höjder

Kaiserslautern har värvat den för Mali landslagsmeriterade försvararen Almamy Touré, som har varit kontraktslös sedan sommaren. Den nu 27-årige Touré ingick i Eintracht Frankfurts trupp fram till förra säsongsslutet.

Almamy Touré föddes i Mali men startade sin fotbollskarriär i Frankrike och laget Espérance Sportive de Stains i parisförorten Seine-Saint-Denis efter att han flyttat dit med sin familj vid fem års ålder. Som 14-åring valde Touré att flytta söderut och spela fotboll för AS Monaco, där hans talang togs väl tillvara. Det ledde till att han som 18-åring gjorde sin proffsdebut för Monaco i en Champions League-match mot Arsenal. Efter att ha stannat i nio år i Monaco och hunnit vinna en ligatitel, gick försvaren vidare till Bundesliga och Eintracht Frankfurt. Där blev det 81 matcher i den röd-svarta tröjan och höjdpunkten rent meritmässigt var segern i Europa League som han delar med några andra av sina nya lagkamrater i Kaiserslautern. I finalen spelade Touré hela matchen. På landslagsnivå har det blivit framträdanden för Frankrike U-21, samt en landskamp för Mali på seniornivå.

Skador förstörde sista säsongen i Frankfurt och spelaren behöver komma i gång och spela fotboll på hög nivå igen, och är tacksam för sin nya klubb enligt citaten nedan som är hämtade och översatta från Kaiserslauterns officiella hemsida.

Först några ord från Vd:n
"Det är naturligtvis en lycklig omständighet när en spelare som Almamy Touré överväger oss och dessutom delar våra ambitioner. För honom var den sportsliga utmaningen och den plattform som erbjöds viktigare än den ekonomiska aspekten, annars skulle vi inte ha kommit överens. Med sin erfarenhet och individuella kvalitet kan han förstärka konkurrensen i truppen och öka bredden. Vi är övertygade om att han kommer att passa bra in i det befintliga laget och hjälpa oss framåt", förklarade VD Thomas Hengen angående Tourés kontraktsskrivning.

Spelaren själv om flytten
"Jag är glad att vara här och att en traditionell klubb som 1. FC Kaiserslautern ger mig möjlighet att återvända till tysk professionell fotboll. Det är en toppadress där jag hoppas kunna återvända till min gamla kapacitet så snabbt som möjligt. Jag vill återbetala förtroendet genom prestation, och bidra till en framgångsrik säsong tillsammans med laget", förklarade Almamy Touré om sitt beslut att skriva på för Kaiserslautern.
 

Claes Sandberg Klippert2023-11-15 21:28:00
Author

Fler artiklar om Kaiserslautern

En Säkrad Plats: FC Kaiserslauterns säsong har gått upp och ner