1 - 3

Kane och Musialas samspel räddade poäng för Bayern i Istanbul

Historia skrevs ikväll igen när Bayern blev det första laget i Champions Leagues historia att vinna åtta bortamatcher i gruppspelet i rad. Det var en skakig match men man gjorde jobbet ändå.

Första halvlek:
Det var ett extremt tryck från hemmalaget och deras fans. Så fort Bayern ens rörde bollen skulle 50.000 fans busvissla och bua. Men det tog slut en stund när i 8:e minuten så skulle Sané hitta Coman som hade all tid i världen att skjuta in 1-0 vilket han gjorde utan problem. Ett viktigt ledningsmål från gästerna.

Sven Ulreich som varit enastående senaste matcherna för Bayern stod för ännu en till mega räddning när Aktürkoglu mötte Tete’s inlägg med en volley men Ulreich får en hand på den och ut till en hörna. Två minuter senare var Aktürkoglu ännu närmare en kvittering när Ulreich inte får undan bollen som han ville och Aktürkoglu har öppet mål men bränner den totalt och skickar bollen tre meter över mål. Brutal miss!

Hemmalaget hade trycket hela första halvleken och totalt utspelade Bayern. Intensiva tio minuter hade Galatasaray och det började med ett långt inkast som nådde Icardi, via Mazraoui och i stolpen ut till en hörna. Torreira minuten efter befann sig utanför boxen helt fri för ett skott och hans försök är bara någon decimeter från mål.

28:e minuten fick Galatasaray-fansen fira när Kimmich och Kim båda två kom in lite sent i tacklingarna på Icardi i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten utan någon tvekan. Ganska klar straff som Icardi själv steppade upp för. Argentinaren missade sin straff mot Manchester United i förra omgången men gjorde inga misstag den här gången när han lägger en panenka mitt i mål och Ulreich slänger sig åt helt fel håll. En straff i världsklass från Icardi måste man ändå ge honom. 1-1 hade vi i halvtid. Thomas Tuchel efter matchen sade att han var mer nöjd med likaläge i halvtid än vad Galatasaray troligen var, vilket i sig säger något.

Andra halvlek:
En skakig första halvlek från Bayern och Galatasarays fans som buade och busvisslade i 90 minuter gjorde det inte lättare för tyskarna heller. Sané skulle få en chans tidigt i andra halvlek när Coman kommer på vänsterkanten och passar in till Sané som inte får skottet på mål.

Turkarna fortsatte att trycka på och nyinbytte Dries Mertens slår in en frispark som når Torreiras huvud men hans nick går i sido nätet. Fansen fortsatte att bua och Galatasaray fortsatte sitt höga presspel och Sané skulle vara nära ett mål för kvällen när han kom helt fri på mål, men får inte till sista touchen och chansen dog ut.

Med kvarten kvar skulle Bayern börja packa ihop den här matchen när Mazraoui har fina aktioner på högerkanten, hittar in till Musiala som lägger ett lågt inlägg till Harry Kane som först går för ett klackasvlut men skottet blockeras dock kan han enkelt peta in bollen på andra försöket och Bayern tar ledningen igen. Några minuter efteråt skulle det vara tvärtom när Kane hittar fram till Musiala som håller lugnet och kan enkelt placera in 3-1. Galatasaray tappade orken och kunde inte hålla igång pressen längre och det märktes. En potentiell straff kan man tycka att Bayern skulle ha när Sané kommer fri på mål igen, försöker dribbla förbi Muslera och blir fälld av målvakten men domaren säger nej till protesterna om en straff.

I sista matchminuten skulle Galatasaray få fira i några sekunder när Bardakci når högst på Ziyech’s frispark men offside flaggan kommer upp ganska direkt och slutresultatet blir 1-3 till Bayern.

Tankar?:
Vad ska man ens säga, en extremt oförtjänt vinst. Galatasaray totalt utklassade Bayern i första halvleken och den halvleken var inget vidare. Hemmalaget hade total kontroll och med hjälp av fansen som hade ork att bua varenda gång Bayern hade bollen blev det inte lätt att kommunicera på plan. Inget stämde, man kunde inte ens komma ur sin egen planhalva innan man antingen slog en felpass eller blev bruten av en orangeklädd. Det kändes som man inte ens hade en matchplan och jag kommer aldrig veta hur Bayern inte släppte in mer än ett mål. Gästerna hade 16 skott i första halvlek mot Bayerns 5. Jag vet inte om det säger något om Bayerns försvar eller Galatasarays anfall.

Man märkte ganska fort när Galatasaray tappade orken mot slutet. Jag tror deras matchplan var att trycka på från minut ett med hög press, intensivt spel och få in tidiga ledningsmål, något som Bayern hade svårt att stå emot. En plan som borde ha funkat och hemmalaget skulle ha gjort fler mål än vad man gjorde. Men kring 70-75:e minuten tappade man orken helt och Bayern kunde börja trycka på istället, vilket man gjorde och hittade två mål. Det var inte en fin eller bra vinst Bayern fick idag men man gjorde jobbet.

En grej jag som supporter blev skogstokig på var varför Sané spelade på vänsterkanten. Tysken har imponerat som bara den under denna säsong, på högerkanten. Men på sistone har han börjat spela på vänsterkanten och börjat bli mycket sämre. Han är så enfotad och det gör honom väldigt läsbar med vad han ska göra. Han hittar inte vinkeln, kan inte få iväg skott med högern och backarna vet att han kommer att försöka med sin vänsterfot oavsett vad. Sané hade tre likadana lägen under matchen där han kom helt fri på mål från vänstern, men han kom inte till vinkeln och kunde inte öppna upp kroppen för ett avslut med bredsidan som han är så bra på vanligtvis. Istället tappar han bara bollen. Tre gånger ikväll gjorde han det. Leroy är så mycket bättre på högerkanten, han kan driva med vänstern och trycka sig från försvararna och avsluta med vänstern, likt vad Arjen Robben gjorde i alla sina år. Coman är ändå van med att spela på vänstern och är bättre än Sané med sin ‘sämre’ fot. Fattar inte beslutet av att byta kant på de två om jag ska vara ärlig och jag hoppas Tuchel inser det själv framöver.

Överlag extremt skakiga insatser individuellt. Mittfältet fanns inte ikväll. Laimer hade en mardrömsmatch mot Köpenhamn sist och det hade han ikväll med, inget stämde och han förlorade till och med en styrke-duell mot 1.66m långa Torreira. Pinsamt. Kimmich var inte bra idag heller. Hans passningar som vanligtvis är så fina satt bara fel idag, han lämnade för mycket hål i mittfältet och överlag för hans kvaliteter stod han för en underkänd insats enligt mig. Det märktes tydligt att Goretzka saknades idag. Tysken som bröt fingret i helgen och är borta några veckor hade kommit med mer stabilitet och fysik, vilket var vad man saknade idag.

Historia skrevs i alla fall igen när Bayern nu är 37 (!) matcher utan förlust i Champions League-gruppspel sammanhang. Man är också första laget i turneringens historia att vinna åtta bortamatcher i rad i gruppspelet samt som man nu vunnit 16 matcher på raken i gruppspelet också. Bayern imponerar och härnäst i Champions League kommer Galatasaray till München istället där jag tror vi kommer få en helt annan matchbild. Innan dess ska det spelas fotboll på Allianz Arena på lördag när Darmstadt kommer på besök.