Lagbanner
Inför: 1. FC Köln - Eintracht Frankfurt
Jonas Hector kan återvända till sin position på vänsterkanten när Köln möter Eintracht Frankfurt.

Inför: 1. FC Köln - Eintracht Frankfurt

1. FC Köln grundades den 13:e februari 1948. På dagen 68 år senare ställs laget mot Eintracht Frankfurt för att ta revansch efter 2-6-förlusten från i höstas. Förutsättningarna för det är goda, då tränare Peter Stöger har angenäma problem när det kommer till att ta ut startelvan.

Förra helgen stod FC Köln för en så gott som perfekt bortamatch. I matchen mot Hamburg låg laget rätt i positionerna från start, ställde blixtsnabbt om till anfall när chansen gavs, men några svaga minuter i inledningen av den andra halvleken och ett par ribbträffar hindrade laget ifrån att ta med sig tre poäng hem till domstaden. En poäng fick räcka och det är ändå godkänt efter en match på Volksparkstadion. Tränare Peter Stöger valde att inte göra ett enda byte i HSV-matchen, men trots det förväntas han inte hålla kvar vid samma startelva när FC på lördagskvällen ställs mot Eintracht Frankfurt. Detta på grund av att lagkapten Matthias Lehmann ska tillbaka in från start efter att ha varit avstängd mot Hamburg.
- Så är det. Det gör inte mitt jobb lättare, men jag har det hellre så än att jag har probem att hitta elva spelare att ställa på planen. Vi kan ställa upp på många olika sätt och kommer ställa upp med det bästa laget, sade Stöger på presskonferensen inför matchen.
 
Hur kommer österrikaren att ställa upp sitt lag då? Tysk media är överens om att det är Leo Bittencourt som "offras" för Lehmanns skull. Det skulle innebära att Köln fortsätter med tre mittbackar, Lehmann knuffar ut Jonas Hector till vänster igen och att Filip Mladenovic då får en ännu offensivare utgångsposition framför den tyske landslagsmannen. Det här känns som det troligaste alternativet då januari-nyförvärvet Mladenovic har imponerat sedan han anslöt från BATE Borisov och Bittencourt har haft problem i de avgörande situationerna när han antingen ska spela fram en lagkamrat till avgörande läge eller när han själv får ett läge att näta. En joker-roll kan kanske passa Bittencourt perfekt.
 
Minns vi tillbaka till höstens möte mellan Köln och Frankfurt är det inga roliga bilder som dyker upp i huvudet på Köln-supportrarna. Efter en stark inledning på säsongen körde Eintracht fullständigt över Köln och vann med 6-2. Stor segerorganisatör den gången var Alexander Meier som gjorde tre mål.
 
Räkna med att få se ett FC Köln som kommer försöka spinna vidare på den fina insatsen mot Hamburg senast. Respekten för Eintracht kommer att vara stor och fokus kommer säkerligen främst ligga på att hindra Alex Meier ifrån att komma till målchanser. När domaren blåser av matchen får vi se om det var en lyckad och välplanerad födelsedagsfest för FC Köln eller om det inte blir någon revansch för 2-6-förlusten från i höstas.
 
Troliga startelvor
1. FC Köln: Horn - Maroh, Mavraj, Heintz - Risse, Gerhardt, Lehmann, Hector - Zoller, Modeste, Mladenovic.
Eintracht Frankfurt: Hradecky - Regäsel, Russ, Abraham, Oczipka - Hasebe, Stendera - Aigner, Fabian, Huszti - Meier.
Matchen spelas på lördag med avspark klockan 18:30.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2016-02-13 12:19:37
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln