Köln på tredjeplats efter genomklappning mot Paderborn
Jannes Horn stod för en fin prestation i hemmalaget.

Köln blandar och ger, minst sagt. Matchen igår hemma mot Paderborn såg ut att bli en stabil och småtrevlig seger, men slutade med en tvåmålsförlust och 0 poäng.

Matthias Bader och Marco Höger fick chansen från start igår. Detta gjorde att Jonas Hector tog hand om vänsterbacksplatsen, Höger agerade ankare på mittfältet och Jannes Horn spelade vänsterytter.

Startelvan i sin helhet, byten inkluderat.
T. Horn - Bader, Meré (77th Guirassy), Czichos, Hector - Höger - Clemens (77th Cordoba), Drexler, Schaub, J. Horn - Terodde (88th Sobiech)

Matchen inleddes som många gånger tidigare med ett något hafsigt spel och utan att Köln kunde ta tag i taktpinnen. Det blev dock bättre. Något som vi sett i tidigare matcher är att Jannes Horn, då som vänsterback, ofta spelat långa inlägg över till andra sidan av straffområdet. Initialt upplever jag det som för långa inlägg,men från och med igår konstaterar jag att detta inte är en slump. Horn söker i de flesta fallen Christian Clemens som befinner sig långt bort i högra delen av straffområdet. Clemens möter ofta på volley och spelar tillbaka bollen in i mitten. Detta skedde ett antal gånger i första halvlek. Extra plus för Jannes Horn som spelat upp sig efter några tveksamma matcher som vänsterback.

Efter ett snabbt anfall på vänsterkanten hittade Dominick Drexler fram till Jannes Horn som spelade bollen efter marken in till fristående Simon Terodde som kunde lägga in bollen i mål. 1-0 till Köln, trodde vi. Målet dock bortdömt för offside, sannolikt korrekt. Några minuter senare gjorde Terodde 1-0 med en vacker chipp över målvakten efter en läcker frispelning från Hector. Domaren hittade dock ytterligare en offside, så fortsatt 0-0.

Köln hade i den här tidsperioden många fina anfall, och tillslut resulterade det när Simon Terodde (som ej var offside) kunde frispelas centralt i straffområdet och lägga in 1-0. 1-1 skulle dock komma mindre än två minuter senare när Timo Horn stod för ett olyckligt ingripande på ett distansskott. Horn släppte retur och Babacar Gueye kunde göra 1-1, detta i matchminut 38.

Kölns 2-1-mål i andra halvlek var riktigt läckert. Efter att man kortpassningsspelat sig ur Paderborns press från vänsterkant till högerkant på egen planhalva lyckades man öppna upp Paderborns försvar fullständigt, vilket återigen avslutades med en helt fri Simon Terodde som gjorde sitt fjärde mål för kvällen, även om det bara var det andra godkända målet.

Efter ca. en timme satt jag och funderade på hur jag skulle skriva den här texten. Köln tog över spelet, pressen var hög och extremt intensiv, Paderborn såg trötta ut, och ytorna öppnade upp sig i Kölns snabba anfall. MEN. I den 66:e minuten drev Paderborns mittback Uwe Hunemeier upp bollen, slog en lång passning centralt i banan som hittade Philipp Klement som stod för ett klassavslut. 2-2.

I det här läget ändrades matchbilden 180 grader, och Paderborn pressade, skapade chanser och Köln var laget som såg trött ut. Fem minuter senare fick Paderborn straff, där nämnde Klement slog en dålig straff men kunde slå in sin egen retur.

Köln bytte in både Jhon Cordoba och Seihou Guirassy, vilket gav effekt. Terodde var nära att kvittera först efter en kvick passning från Cordoba in i straffområdet, därefter när Hector vunnit boll, skjutit och returen studsat rakt ut till Terodde som dock sköt rakt på Leopold Zingerle. Cordoba kunde dock kvittera efter hörna i 84:e minuten, och det kändes som att Köln skulle kunna forcera för en seger.
Jonas Hector drog dock på sig sitt andra gula kort efter att han stoppat en kontring, ridå för kaptenen. Med en man mer kontrade Paderborn i matchminut 89 och kunde göra 3-4. 3-5 kom i 94:e efter att Timo Horn lämnats helt ensam.

Återigen en ojämn prestation från Köln, där spelet stundtalt är närmast briljant, men stundtals under all kritik.

Nästa match med chans till nya tag är borta mot Sandhausen. Jag kommer tyvärr inte att kunna leverera matchrapport från varken den eller efterföljande tisdagsmatch hemma mot Ingolstadt. En längre sammanfattning får följa lite senare.