Oldham - Forest Green Rovers
0 - 3

Oavgjort i Rhenderbyt
Timo Horn räddade en straff mot Leverkusen.

1. FC Köln fick med sig en poäng från helgens Rhenderby där Bayer Leverkusen gästade RheinEnergieStadion. Matchen slutade 1-1 och bägge målen gjordes av inhoppare.

Höstens möte med Bayer Leverkusen slutade med en 1-5-förlust och med tanke på storformen som det laget hade med sig in i lördagens Rhenderby så var det mycket som talade för att det skulle bli en väldigt tuff uppgift för 1. FC Köln att få med sig poäng.

Matchbilden i den första halvleken var väntad. Spelarna visade mycket energi och båda lagen ville framåt. Leverkusen hade mer boll men Timo Horn i Köln-målet fick inte mycket att arbeta med. Åtminstone inte förrän i matchminut 40 då Leverkusen fick med sig en billig straff efter att Stefan Kießling fallit i straffområdet. Hakan Calhanoglu tog hand om straffen, men den var alldeles för dåligt slagen och Horn hade inga problem att hålla bollen på rätt sida mållinjen.

Den situationen fick igång Köln-spelarna rejält och de avslutade den första halvleken starkt. Den positiva känslan fortsatte in i den andra halvleken och ett ledningsmål kändes inte långt borta. Men istället gjorde gästerna 1-0 genom Julian Brandt som bara hade varit inne på planen i sex minuter. Jobbigt läge för FC, men spelarna stod för en av säsongens starkaste insatser och fick in en kvittering. Bård Finne blev inbytt i den 77:e minuten och i den 83:e sköt han in sitt första Bundesligamål i karriären. Stort för norrmannen att få glädja sin publik i en sådan viktig match.

Matchen slutade 1-1 och det kan visa sig vara en mycket viktig poäng för FC Köln. Det återstår fyra omgångar av säsongen och laget ligger på tolfte plats i tabellen med sju poäng ner till kvalplats. Det avslutande spelschemat är dock tufft och det väntar bland annat matcher mot Schalke 04 och VfL Wolfsburg. Först väntar dock ett möte med Augsburg på bortaplan nästa helg. Det är ett motstånd som inte ska underskattas på något sätt, även om de föll mot Hamburg i den här omgången. Dels kan det finnas revanschlusta från den matchen och dels så är de i allra högsta grad med i kampen om en plats i nästa säsongs upplaga av Europa League.

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 1-1 (0-0)
Målskyttar: 0-1 Brandt (60) och 1-1 Finne (83).
1. FC Köln: Horn - Brecko (Finne 77), Maroh, Wimmer, Hector - Lehmann (Nagasawa 82), Vogt - Risse, Gerhardt (Peszko 67) - Osako, Ujah.
Bayer Leverkusen: Leno - Hilbert, Toprak, Papadopoulos (Jedvaj 64), Wendell - Rolfes (Drmic 60), Bender - Bellarabi, Calhanoglu, Son (Brandt 54) - Kießling.
Publik: 45 600 åskådare