Volksparkstadion, 2024-10-20 13:30

Hamburger SV - Magdeburg

Kommer HSV klara sig utan skyttekungen - upp till bevis på söndag
Baumgart kommer att få klara sig utan sin anfallstjärna en lång tid framöver

Kommer HSV klara sig utan skyttekungen - upp till bevis på söndag

På söndag är det dags för ny toppmatch när HSV tar emot succélaget Magdeburg inför ett slutsålt Volksparkstadion.

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan jag skrev om den där bortapremiären mot Köln i början av augusti. Hamburg har fått en habil inledning på säsongen, den kunde varit betydligt bättre, den skulle nog varit betydligt bättre. Det vi direkt kan konstatera är att truppbredden i årets upplaga av Hamburg är något i hästväg, åtminstone i relation till övriga lag i ligan. Innan landslagsuppehållet tog Hamburg en otroligt imponerande bortaseger mot tabellettan Düsseldorf. På bänken i denna match hittade vi spelare som, Pherai, Karabec, Jatta, Hadzikadunic, Königsdorffer, Öztunali och Sahiti. Därtill saknades både Poreba och succéspelaren Fabio Balde på grund av sjukdom. Inför nästan varje år har undertecknad skrivit, “truppen är starkare än på många år”, men den här säsongen går det inte att blunda inför det faktumet. Under tiden i andraligan har HSV aldrig haft ett mer namnkunnigt och skickligt lag på pappret, om det räcker hela vägen till en uppflyttning? Det vet i tusan. 

En nyhet som drastiskt förändrade spelplanen den här säsongen var när klubben, efter träningsmatchen mot Århus, förklarade att Robert Glatzel drabbats av en brusten sena i höften och kommer att bli borta i flera månader. Glatzels betydelse för Hamburgs anfallsspel går inte att betona nog och den helt avgörande frågan är om Davie Selke kommer att lyckas axla den manteln. Förra säsongen svarade Glatzel för 22 fullträffar och vann skytteligan, i år har han börjat med att göra sju mål på sex matcher. Visst, till skillnad från ifjol så finns det värdiga ersättare bakom, men ingen är som Glatzel. 

På söndag ställs Hamburg mot tabelltvåan Magdeburg (!). Den forna HSV-tränaren Christian Titz har gjort ett fantastiskt arbete med sitt Magdeburg sedan han tillträdde som tränare 2021. För Hamburg är det ingenting annat än tre poäng som gäller, såklart. Mycket talar för att Selke och Königsdorffer kommer att bilda anfallspar, i övrigt kommer förmordligen stora delar av laget se ut som i matchen mot Düsseldorf. Glädjande är att Dompe är tillbaka fullt frisk, ligans bästa spelare, tillsammans med Glatzel, om du frågar mig. Dompe har fått en drömstart på säsongen och i varje inhopp har han förändrat matchbilden till Hamburgs fördel. Senast stod han också för ett drömmål och utan Glatzel så blir givetvis Dompe ännu viktigare för Hamburgs offensiv. 

Vi måste också nämna Fabio Balde, Hamburgs nästa storförsäljning?  Hamburg-födde Balde fick under landslagsuppehållet göra debut för det  tyska U20-landslaget i en vänskapsmatch mot Polen. Balde har kommit in som en virvelvind och har haft en makalös utveckling under inledningen på säsongen. Att 19-åringen valde att skriva på ett nytt kontrakt är självklart viktigt inför framtiden. Med Balde har HSV ytterligare en spelare som kan göra det oväntade och vara tungan på vågen i tuffa matcher. 

I och med segern sist är HSV med i toppen av tabellen och har alla möjligheter att göra något bra av den här säsongen. Det krävs nu att laget spänner musklerna och lyckas rada upp ett gäng segrar i rad, vi vet att HSV kommer att behöva ett litet försprång till övriga lag när det börjar att dra ihop sig. Plumparna kommer att komma, var så säker. En sak till förresten. Vi har ännu inte fått se nyförvärvet Lucas Perrin i ligaspelet, en på pappret klassvärvning. Förhoppningen är givetvis att Schonlau och Perrin blir två härförare längst bak i banan, det är något HSV har saknat i många år. 

Nur der hsv
#freevuskovic

Samuel Zurawski2024-10-19 11:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV