Deutsche Bank Park, 2024-10-06 17:30

Frankfurt - Bayern München
3 - 3

Kvittering i sista minuten fick Bayern att tappa poäng

Bayern tappade ytterligare poäng i ligan efter ett sista minuten mål trots total dominans under 90 minuter. Mesta-mästarna leder fortsatt ligan när vi nu går in i landslags paus.

Första halvlek:
Bayern såg ut att ha total koll på denna matchen, och det hade man då Olise och Müller hade varsin farlig chans. Kim Min-jae fick sedan göra mål på retur från hörna rakt upp i nättaket efter en kvart spelad.

Några minuter senare skulle hemmalaget göra 1-1 när Marmoush blev frispelad från en kontring och gjorde inga misstag mot Neuer, som hade en hemsk match idag. Ungefär en kvart senare så gjorde hemmalaget 2-1 via Ekitike och ytterligare en kontring. Bayern hade riktiga problem med sin höga backlinje och Marmoush hittade enkelt fram till fransmannen som inte hade några problem alls att göra mål bakom Neuer.

Från en fransman till en annan så fick Bayerns andra mittback också göra mål från en retur i boxen. Olise och Müller försökte få iväg sina skott men fastnade, tillslut fick Upamecano en touch på bollen och vi hade 2-2 efter första halvleken som Bayern dominerade, trots två mål från kontringar.

Andra halvlek:
I början på andra halvlek såg spelet ut att vända för bortalaget när Kane flickade fram bollen till Olise som tog en fin touch med sin vänsterfot och placerade bollen fint i vänstra hörnet och 3-2 hade vi.

Kimmich och Tel hade båda fina chanser som Santos i Frankfurt-målet hade koll på men i matchens nästan sista spark kom 3-3. Kimmich slarvar och ger bort bollen, Coman får inte grepp heller och woops så hittar Ebimbe fram bollen till en springande Marmoush som kunde stöta in 3-3 bakom Neuer som knappt ens försökte rädda bollen. Frustrerande.

Spelarbetyg i Bayern München (1-10):

Neuer, 3/10: Han må vara bästa målvakten genom tiderna, men han var långt ifrån sitt bästa jag ikväll. Hade fina aktioner med bollen men när det gällde att rädda bollen så var det svårt. Såklart kan man inte lägga all skuld på målvakten, men mål nummer två och tre skulle han gjort bättre utav för att vara nummer ett i Bayern München.

Guerreiro, 6/10: En hyfsad match från portugisen som varken gjorde något bra eller dåligt i matchen, gjorde sitt jobb.

Upamecano, 7/10: Överlag stabil ikväll och fick sig ett mål.

Kim, 7/10: Fick sig också ett mål ikväll och en helt okej insats bakåt. Fastnade och kunde inte riktigt hänga med i kontringarna ibland.

Davies, 7/10: En bra insats från vänsterbacken ikväll som var stabil både bakåt och framåt som alltid.

Kimmich, 6/10: Tysken hade fått ett högre betyg men hans aktion i sista minuterna av matchen kostade Bayern matchen, segt.

Pavlovic, 6.5/10: Kom inte riktigt in i matchen idag som han kanske brukar göra, men han gjorde det han skulle.

Olise, 8/10: Fransmannen var briljant på högerkanten och hans mål var ruskigt fint placerat i vänstra hörnet.

Müller, 7/10: Var väldigt aktiv i anfallet och skapade mycket som han brukar göra. Veteranen fick starta ikväll och plockade med sig en assist.

Gnabry, 6/10: Tysken har haft en bra samtidigt som svag start på säsongen, Kompany borde titta över på att kanske starta Sané istället för Gnabry skapar inte så mycket som han borde.

Kane, 6.5/10: Engelsmannen var lite mer involverad i spelet idag och fick sin assist till Olise. Han låg djupt mycket och befann sig mycket i Bayerns uppspelsfas och skapade chanser.

Coman, 6/10: Byttes in efter dryga timmen spelad och hade en fin chans där hans skott blev räddat, men annars tillförde inte fransmannen så mycket i sitt inhopp.

Tel, 5/10: Fick komma in med ca 25 minuter kvar och hade direkt en vass chans, men det fanns scenarion där han tappade bollen alldeles för enkelt.

Spelade för lite för att betygsättas: Palhinha, Dier, Laimer

Man of the Match Bayern: Olise

Tankar?:
Vi dominerar matchen, Frankfurt skapar knappt några chanser framåt, ändå släpper vi in tre bollar bakåt, alla tre på kontringar och snabba uppspel. Försvaret ligger alldeles för högt, oftast vid mittplan, två enkla passningar och en långboll så smäller det direkt i nätet bakom Neuer. Det är inte hälsosamt att hålla en sån här hög backlinje, FRAMFÖRALLT INTE i 90+4:e minuten.

Många lägger direkt denna förlusten på Kompany, men det mesta ikväll ligger mycket på spelarna. Neuer, som alltid är så bra, var väldigt svag i sina insatser när Frankfurt gjorde sina mål. Han var seg på att reagera och hann inte sträcka ut sig överhuvudtaget för att ens försöka få stopp på Frankfurts skott. Sen har vi tyvärr Kimmich, som var överlag bra idag, men hans sista aktion som ledde till 3-3 målet gör bara en arg. Bayern har frispark i lugn och ro vid mittplan ungefär, spelar ut till Coman som enkelt spelar tillbaka och vad gör Kimmich? Tar en tung touch framåt i banan när han har oerhört mycket yta och passningsmöjligheter bakåt. VARFÖR tar har en touch framåt i banan mot sidlinjen? Med hans kvaliteter och spelsinne så ska han uppfatta att han har space bakom sig och lugna ner spelet. Såklart tappar Kimmich bollen i detta läge och Frankfurt får en kontring till 3-3. Oerhört onödigt.

Såklart backar man Kompany, Bayern har varit dominerande i dessa tre senaste matcher, men backlinjen är ett problem. Backlinjen är alldeles för hög och faktumet att han har en guldklimp i Palhinha på bänken och knappt spelar honom är ett mirakel. Denna Kimmich - Pavlovic duon på mittfältet har inte funkat som man kanske vill, båda två är lite för offensiva i sitt spel. Palhinha köptes in för 600 miljoner kronor för att stabilisera mittfältet men får inte förtroendet. Portugisen hade gett Bayern en oerhört bra balans mellan försvaret och anfallet istället för Pavlovic och Kimmich som båda är för ivriga att pusha framåt.

Hade jag hetat Kompany hade jag gjort ett av dessa två saker: Nummer ett, spela Kimmich högerback och Palhinha i mittfältet tillsammans med Pavlovic. Detta för att stabilisera och kunna undvika dessa kontringar med Palhinha samtidigt som Kimmich kan få spela en mer “rörlig” högerback-roll. Bayerns nuvarande högerbackar hamnar mer som mittfältare i uppbyggnadsfasen, mycket bättre att lägga Kimmich där istället för Guerreiro exempelvis. Nummer två, byta formation helt. Många har spekulerat, mig själv inklusive, att tänka på en 433-liknande formation. Vi lägger alldeles för mycket förtroende på yttrar som inte kan skjuta, förutom Olise då, och borde kanske lägga mer tid och energi på mittfältet. Att ha ett mittfält med Palhinha som det defensiva blocket tillsammans med Kimmich och Pavlovic, som båda kan skjuta och göra mål samtidigt som de kan skapa chanser framåt till sin front tre i Musiala, Kane och Olise exempelvis, hade nog funkat utmärkt skulle jag tro. Vi var nära att få se en 433 förra säsongen mot Union Berlin där Guerreiro, Kimmich och Goretzka skulle fått spela i mittfältet tillsammans, dock blev just den matchen inställd. Synd, för man hade velat se hur en 433 hade funkat för Bayern.

Såklart är man bitter efter att ha släppt in ett 3-3 mål i sista minuten, det fanns så mycket space att vara klara ligaledare, men det är inte hela världen. Bayern är fortsatt etta i ligan, +13 i målskillnad, man har heller inte förlorat samtidigt som man har mött just nu Bundesligas trea, fyra och femma i tabellen. Det är låååååångt kvar på säsongen ännu, men såklart var förra säsongen under Tuchel en riktig bergochdalbana och man är ivrig på att vinna igen. Ge Kompany dessa två veckor medan spelarna är borta med landslagen för att klura på defensiven så ser vi hur det går hemma mot Stuttgart om ungefär två veckor.