Bayern München - Viktoria Plzen
5 - 0

Leroy Sané fortsätter briljera i CL - Slog till med två nya klassmål i Bayern Münchens kross
Leroy Sané och Sadio Mané hade en lyckad tisdagskväll!

Bayern München besegrade Viktoria Plzen under tisdagskvällen i den tredje omgången av Champions League. Leroy Sané visade återigen vägen för hemmalaget och slog till med två nya klassmål.

Första halvlek:
Hemmalaget tog kommandot direkt i början av matchen vilket resulterade i ett tidigt mål av Leroy Sané. Tysken fick en fri bana att gå in i framför Viktoria Plzens straffområde och hängde upp den väldigt vackert i nättaket.
Det dröjde inte länge förens även 2-0 målet skulle komma efter en flygande kontring av hemmalaget. Leon Goretzka spelade fram Serge Gnabry som placerade in bollen bredvid bortalagets målvakt.
Bayern skulle även utöka till 3-0 i den 20:e minuten då Sadio Mané lite turligt väggspelade med en Viktoria Plzen-spelare och blev fri mot målvakten. Senegalesen placerade den kyligt i målvaktens främre hörn.
I den 24:e minuten var hemmalaget ytterst nära att även få in 4-0. Ryan Gravenberch spelade till Jamal Musiala som blev fri mot målvakten men fick inte till något vidare avslut med sin vänsterfot.
Efter 36 spelade minuter fick vi även se ett fjärde mål som sedan skulle dömas bort. Jamal Musiala var det som tryckte in den efter att ha fått bollen av Sadio Mané som stod i offsideposition. 3-0 stod sig fortfarande.

Andra halvlek:
Inför den andra halvleken gjorde Nagelsmann två byten. Jamal Musiala och Alphonso Davies fick kliva av och in kom maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting och Josip Stanisic.
Det dröjde inte länge innan Bayern skulle göra mål i andra halvleken också. Leroy Sané utökade till 4-0 efter att löpte in fint bakom Viktoria Plzens backlinje och fick en perfekt boll av Sadio Mané. Nedtagningen var lika perfekt och avslutet var i samma klass då han placerade in den vid den bortre stolpen på halvvolley. Väldigt vackert!
I den 59:e minuten skulle även inhopparen Choupo-Moting få skriva in sig i målprotokollet. Leon Goretzka gjorde sin andra assist för kvällen och Choupo-Moting utnyttjade sin chans och dundrade in bollen via stolpen. 5-0 var nu resultatet för hemmalaget.
Det femte målet dödade matchbilden och Bayern såg till att spela av matchen. Ännu fler byten av Nagelsmann förstörde rytmen i spelet och några fler farliga målchanser skapades inte. 5-0 stod sig alltså matchen ut och Bayern är fortsatt obesegrade i årets CL-gruppspel. Vinsten innebar även att ett nytt rekord tangerades då Bayern nu har gått obesegrade i 31 raka matcher i gruppspelsmatcher i CL-sammanhang. Det tidigare rekordet hölls av Real Madrid på 30 raka matcher utan förlust.

Tankar om matchen:
Klasskillnaden mellan Bayern München och Viktoria Plzen visade sig något enormt i denna matchen, särskilt i den första halvleken. Bayern spelade ut bortalaget fullständigt under de första 45 minuterna plus fram till 5-0 målet kom i den andra halvleken. Leroy Sané, Sadio Mané och Leon Goretzka stod för riktigt fina prestationer. Sané gjorde två riktigt fina mål och var väldigt involverad i de fina mönsteranfallen. Mané visade ikväll vilken fantastisk spelare han är. Ett mål och en assist blev det för honom och han befann sig i princip överallt på planen. Goretzka gjorde ett jättejobb på mittfältet och gjorde dessutom två assister. De gånger Viktoria Plzen fick tag på bollen och skulle kontra dök Goretzka upp ett flertal gånger och återerövrade bollen.

Bortsett från de sista 20 minuterna så var det en riktigt fin prestation av Bayern vilket är otroligt skönt med tanke på den formsvackan som vi befann oss i innan landslagsuppehållet. Ett väldigt fint resultat att ta med sig in i ‘’Der Klassiker’’ på lördag som kommer bli väldigt viktigt med tanke på hur det ser ut i tabellen i Bundesliga.