Frankfurt - Bayern München
0 - 1

Leroy Sané kom in och frälste Bayern München - Satte matchens enda mål
Upamecano och Hernández var två viktiga kuggar i Bayerns backlinje.

Julian Nagelsmann bestämde sig för att vila Leroy Sané som har spelat väldigt mycket under den senaste tiden. Men efter att det gick trögt för Bayern i anfallsspelet så behövde Nagelsmann slänga in honom på planen vilket visade sig vara ett genidrag när Bayern vann över Frankfurt på bortaplan.

Sammanfattning:

Första halvlek:
Det var i den 7:e minuten som en riktigt farlig målchans dök upp för hemmalaget. Lindstrom spelade fram Kostic i straffområdet som rullade bollen strax utanför bortre stolpen. Innan dess hade Bayern haft ett par chanser där bland annat Pavard fick en bra chans i straffområdet men valde att gå på kraft vilket visade sig vara ett mindre bra beslut.
Bayern var det laget som hade bollinnehavet under de 20 första minuterna men några farliga målchanser var det snålt om. I den 23:e minuten kom den första målchansen på länge då Kingsley Coman tog emot en lång boll på vänsterkanten och drev inåt i banan. Fransmannen avlossade ett tungt skott från distans som sökte sig ner mot Trapps främre stolpe, men där var Frankfurts målvakt snabbt nere och styrde bollen till hörna.
Kort därefter var unga Jamal Musiala med i en fin spelkombination i Bayerns anfall. Något avslut fick han dock inte till eftersom han fick en motståndare i ryggen som styrde ut honom, men Bayern kunde ändå få till ett inlägg som Lewandowski nappade på men som tyvärr gick precis över ribban. Hela situationen avlutades med att det vinkades offside från ett tidigare läge på Musiala.
En halvtimme in i matchen blev det starka känslor mellan Lucas Hernández och Frankfurts Christopher Lenz. Vad som egentligen hände är lite oklart men Lenz måste ha sagt något som gjorde Hernández väldigt upprörd. Båda två blev varnade vilket innebär att Hernández kommer missa nästa ligamatch mot Bayer Leverkusen eftersom det var hans femte gula kort för säsongen.
I den 38:e minuten hade Kingsley Coman show på sin vänsterkant. När han fick en långboll mot sig så duckade han och lät bollen gå förbi honom, då gick även bollen förbi Danny Da Costa och Coman vände sig om och sprang enkelt ifrån den tyska högerbacken. I samma anfall drog Joshua Kimmich till med ett långskott som gjorde det jobbigt för Trapp i Frankfurts kasse, returen styrdes till Coman som krutade bollen i Trapps ansikte.

Andra halvlek:
Bayern gick ut i andra halvlek och tog tag i taktpinnen och nu fick man även till en hel del målchanser. Farligast var det i den 53:e minuten när Bayern hade en hörna som slogs mot den bortre stolpen där Upamecano dök upp. Bollen rensades från mållinjen och efter det blev det kaos då flera spelare försökte skjuta men misslyckades då det var alldeles för mycket trafik framför målet efter hörnan. Frankfurts mittback N´dicka storspelade.
I den 59:e minuten fick Lewandowski äntligen sin stora chans men denna gången lönade det tyvärr inte sig. Efter en jättefin lyftning av Gnabry in i straffområdet så blev Lewandowski fri mot Trapp. Dock så fick inte polacken iväg något bra avslut utan Trapp kom istället ut och gjorde sig stor.
Inhopparen Leroy Sané skulle spräcka nollan när han satte 0-1 för Bayern i den 71:e minuten. Tysken han bara vara på plan i 4 minuter innan han hade gjort ett stort avtryck för matchen. Joshua Kimmich stod för en jättefin assist som gick genom Frankfurts backlinje till Sané.
Efter Bayerns mål så ville man försöka spela av matchen vilket gjorde att man backade hem och rullade mer boll. Samtidigt som detta hände så fick Frankfurt ny energi och började jaga ett kvitteringsmål. Hemmalaget kom dock aldrig sådär väldigt nära det där målet utan Upamecano storspelade verkligen i slutet av matchen och Frankfurt hade svårt att lyckas med det där lilla sista.
I den 92:a minuten började hemmafansen skrika efter hands på Pavard i Bayerns straffområde. Någon straff var det dock inte men istället fick man ett bra frisparksläge som Filip Kostic tog hand om. Frisparken blev dock en plockpotatis för Ulreich.
Matchen slutade 0-1 till bortalaget och Bayern kan nu åka hem mot München med 3 väldigt sköna poäng.

Mina tankar om matchen:
I mina ögon är detta en klar förbättring mot vad vi har sett under de senaste veckorna. Första halvlek var förvisso ganska trög då man hade svårt att skapa målchanser men under den andra halvleken så tycker jag att Frankfurt egentligen ska vara glada att de lyckades hålla ner det till endast 0-1. Jag tycker inte heller att försvaret har klantat sig på några märkliga sätt som ofta uppstått på det senaste. Frankfurt hade sina kontringar som blev farliga ibland men det ingår ju också när man spelar med en sådan hög backlinje som Nagelsmann gör. Efter att Leroy Sané byttes in så kändes det som att anfallsspelet underlättade för Bayerns del. Marcel Sabitzer som byttes ut mot Sané har tyvärr bara varit en besvikelse än så länge samtidigt som Sané blivit en nyckelspelare i klubben. Serge Gnabry blev mer involverad i den andra halvleken också vilket jag tycker var viktigt eftersom han är en väldigt intelligent spelare när han är på spelhumör. Kingsley Coman var också väldigt bra idag och han börjar visa att han faktiskt var värd det där nya kontraktet som Bayern gav honom under vintern. Likaså med Joshua Kimmich som i mina ögon var bäst på plan idag. Väldigt kul också att se Upamecano spela med självförtroende igen. En formstark Upamecano är en väldigt viktig spelare för Bayern i nuläget.

Att det har gått trögt för Bayern på det senaste är nog vi alla mycket väl medvetna om. Men om vi tar denna prestationen idag och lägger till alla skadade och sjuka spelare så tror jag att det kan bli väldigt bra. Det märks ju fortfarande att det finns svårigheter i anfallsspelet utan Alphonso Davies på kanten och Leon Goretzka i mitten.

Nästa match är mot Bayer Leverkusen som spelas under lördagen om en vecka.