Lagbanner
Bayer Leverkusen och Roger Schmidt går skilda vägar

Bayer Leverkusen och Roger Schmidt går skilda vägar

Idag blev det alltså officiellt att Bayer Leverkusen har brutit kontraktet med Roger Schmidt, detta efter en resultatmässigt mindre godkänd säsong.

”Med tanke på den nuvarande situationen vi har resultatmässigt så har vi kommit fram till denna smärtsamma men dock oundvikliga beslut.” menar klubbens VD Michael Schade. ”Det var väldigt svårt för mig att ta detta beslut eftersom vi har så mycket att tacka Roger för. Under sin tid i klubben har vi kvalificerat oss för Champions League-gruppspel tre gånger. Han har också på ett exemplariskt sätt följt vår filosofi i att få fram unga spelare till landslagsnivå och därmed säkrat klubbens framtida utveckling.”

Sportchefen Rudi Völler tyckte också att det var jobbigt att säga hejdå till Roger. ”Jag tycker att Roger är en väldigt bra tränare och jag har alltid gett han mitt fulla stöd. Men vi måste agera nu om vi inte ska tappa greppet med våra målsättningar.” sade Völler. ”Nu handlar allt om att hitta en nystart och kontinuitet i vårt spel. Vårt lag har bra kvalitet men tyvärr har vi sett det alldeles för lite av det denna säsong. Efter Schmidts avsked är det nu upp till laget att visa att vi fortfarande har kvar den där kvaliteten.” fortsätter sportchefen.

Diplomatiska och bra kommentarer från ledningen och jag står helt och hållet bakom detta beslut. Innan säsongen började var jag så extremt positiv och trodde väldigt mycket på att den här säsongen kunde bli någonting speciellt. Men som så många säsonger tidigare märkte man ganska kort inpå att det skulle vara alldeles för tufft för Werkself att hänga med i den absoluta toppen. Och det är just det som gör en så frustrerad, när man vet att potentialen finns där men det går helt enkelt inte vägen. När det går dåligt det också varit väldigt ofta svårt att peka på vad det är exakt som går snett. Eller jo, det är väl nog ändå försvaret. Men VARFÖR går det så dåligt i försvarsspelet? Där är det ju väldigt svårt att få fram anledningen. Är det spelarna sinsemellan som bara inte klaffar? Eller är det den taktiska biten som helt enkelt är för dåligt utformad? Det är frågor som jag har ställt i princip efter varje match denna säsong.  En sak som är säker är dock att det lag som den här klubben besitter ska vara mycket bättre än en 10:e plats i Bundesliga, så enkelt är det bara.

För mig började den ordentliga tveksamheten kring Schmidt komma efter senaste Champions League-mötet mot Atletico Madrid där försvarsspelet var stundtals ett rent haveri. Sedan blev ju förlusten hemma mot Mainz och inte tala om det senaste haveriet borta mot Dortmund som blev den utgångna och sura grädden på detta pulvermos till säsong. Det som sedan fick bägaren att verkligen rinna över var ju dock att Schmidt tyckte att 6-2 förlusten mot Dortmund var ”ett steg i rätt riktning”. Att en tränare inte kan erkänna att det var en dålig utförd match när man förlorar med 6-2 är fullkomligt oacceptabelt och därför var det enkelt dags för Roger att lämna. Jag har dock trots allt mycket att tacka dig för, Roger. Och jag är hemskt ledsen att det behövde bli såhär men som sagt så var det helt enkelt dags för dig att lämna skutan.
 
Auf Wiedersehen!

Källa: bayer04.de

Erik Bolldénbollden_97@hotmail.com@Bollden_972017-03-05 21:22:09
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen