Lagbanner
Bayer Leverkusen spänner musklerna
Kevin Volland byter blått och vitt mot rött och svart.

Bayer Leverkusen spänner musklerna

Till nästa säsong hoppas Bayer Leverkusen på allvar kunna utmana om ligatiteln efter att i ett tidigt skede ha gjort klart med två klassvärvningar.

Säsongen har knappt hunnit avslutas innan klubbarna i Bundesliga redan börjat förbereda sig inför hösten genom spelarköp och försäljningar.
 
En av de klubbar som hitintills hållit sig framme och utan tvekan agerat starkast är Bayer Leverkusen. Inom loppet av ett dygn har två stycken spelare presenterats, och det är inte vilka dussinlirare som helst.
 
I torsdags offentliggjorde man värvningen av österrikaren Julian Baumgartlinger, som ansluter från Mainz 05 där han var lagkapten. Leverkusen valde att aktivera centralmittfältarens utköpsklausul och betalar därmed ”endast” fyra miljoner euro för honom. Ett minst sagt överkomligt pris för den 28-årige landslagsspelaren.
 
Inte ens 24 timmar senare var det återigen dags för en ny spelarpresentation då det stod klart att man köpt loss den tyske landslagsanfallaren Kevin Volland från TSG Hoffenheim för 18 miljoner euro. 23-åringen har under flera års tid ryktats bort från den kontroversielle föreningen belägen i Sinsheim och väljer nu alltså att flytta till Bayer Leverkusen, som han skrivit på ett kontrakt med till 2021.
 
Det är två starka värvningar som ”Die Werkself” stoltserar med och skickar samtidigt ut signaler till omvärlden att man menar allvar. Till kommande säsong kommer man inte nöja sig med att bli trea bakom Bayern München och Borussia Dortmund, utan man vill vara med från början till slut i racet om ligatiteln.
 
Förmodligen är Baumgartlinger och Volland inte de enda två som ansluter i sommar. Främst försvarare kopplas samman med en flytt till industristaden och minst en mittback och en ytterback lär köpas in innan övergångsfönstret bommar igen sina portar i slutet av augusti.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2016-05-20 10:55:00
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen