Lagbanner
En vecka kvar
King Kai hyllas i en dokumentär för sina nu 10 år i klubben.

En vecka kvar

Nu är det exakt en vecka kvar till den efterlängtade returen mot Rangers. Bayer Leverkusen och Europa League är snart äntligen tillbaka, som vi har längtat. Vad händer i klubben, med motståndarna, med Kai? Vi ger er det bästa och det mesta.

Bayer Leverkusen slog Rangers med 3-1 i Glasgow i mars, men returen måste likväl spelas, vi har väntat sen dess, i månader, men nu återstår alltså bara sju dagar, en futtig vecka. 

*** Kai Havertz ***
Bayer Leverkusen har varit en uppmärksammad klubb under hela sommaren ändå, tack vare vår guldklimp Kai Havertz, som det skrivs om stup i kvarten. Ena dagen är han redan klar för Chelsea och andra så har inte ens ett bud lagts. Samtidigt så är Kai själv på träningsanläggningen med de andra grabbarna och tränar för fullt. Förhoppningsvis blir det som jag skrev om tidigare, att att han stannar och spelar klart säsongen, alltså Europa League.

För att kapitalisera på denna uppmärksamhet har Bayer nu gjort en nästan en-timmes lång dokumentär om Kai Havertz, som släpps på Youtube nu på lördag. 
Troligtvis är det ett farväl, men också ett slags jubileum för att fira hans 10 år i klubben. 
Kolla gärna in den på Bayer 04 Leverkusen's YouTube-kanal, på lördag och bli varm innan tårarna faller när han står där bredvid Frank Lampard på Stamford Bridge.
 
*** DFB-Pokal ***

Någon gång mellan den 11-14 september kommer vi att ge oss in i DFB-pokal-racet igen. Vi föll ju på målsnöret för några veckor sen i finalen mot Bayern, så vi får väl se om vi kan gå hela vägen till Olympia-stadion i Berlin ännu en gång. Vi har i vår första runda lottats mot de som vinner det stundande play-offet i ett slags DM i Hamburg. Där ingår inte lag som ST Pauli eller HSV, så ingen oro, vi kommer få möta ett riktigt bottengäng. 

*** Ramazan Özcan ***
Vår andramålvakt, Ramazan Özcan, kommer att avsluta sin spelarkarriär efter vårt Europa League-äventyr. Men fortsätter därefter som målvaktstränare i våra ungdomslag. Han har bara gjort 8 matcher i Leverkusen, det blev en denna säsong och 2016 fick han sin dröm, att göra en match i Champions League. Han har ändå varit väldigt omtyckt i klubben och själv känner han sig otroligt glad över att få stanna och att få lära nya spelare allt han lärt sig i sin karriär. Som han uttrycker sig på Bayer04.de.
Hans ersättare, har jag ju nämnt tidigare, Lennart Grill, 21 år som anslutit från Kaiserslautern, tränar för fullt med laget nu och har också tilldelats tröja nr. 21. 

*** Damlaget ***
Den 6e september kickar säsongen igång för Bayer Leverkusens damlag, då de möter Freiburg borta i den första omgången av “Frauen Bundesliga”. Förra säsongen klarade de sig kvar i högstaligan tack vare bättre målskillnad än rivalen FC Köln.

Nu räknar vi ner de sju dagarna som återstår till att Glasgow Rangers kommer på besök till BayArena. Skottarna har faktiskt sin seriepremiär nu på lördag, så man får ta en liten titt då om de kan vara ett hot, vår svenske viking Filip Helander finns ju där också.

Så slänger vi in ett stort grattis till en av våra bästa spelare, Kevin Volland som fyller 28 år idag, grattis Kevin aka Zac Efron! (De är väldigt lika)
Nästa säsong gör du 20 kassar i Bundesliga.

Robert Linde2020-07-30 12:00:55

Fler artiklar om Bayer Leverkusen