Lagbanner
Fyra månaders avstängning väntar för Hakan Calhanoglu
Det kommer att ta lång tid innan vi får se denna man i Leverkusen-tröjan igen, tyvärr.

Fyra månaders avstängning väntar för Hakan Calhanoglu

I går nåddes klubben av den otroligt märkliga och tråkiga nyheten att Hakan Calhanoglu har fått en fyra månaders-avstängning från alla tävlingsmatcher med omedelbar verkan. Beslutet har fattats av FIFA i samarbete med Idrottens Skiljedomstol och den turkiska mittfältaren får alltså inte spela alls för Leverkusen under resten av säsongen. Vad är det som ligger bakom allting?

När Calhanoglu var blott 17 år gammal och spelade för Karlsruher SC ska han under en säsong ha kommit överens med turkiska klubben Trabzonspor gällande en övergång. Dock, så visade det sig att Calhanoglu under samma veva förlängde sitt kontrakt med Karlsruher. Och detta är alltså anledningen till varför FIFA hela 6 år senare har valt att bestraffa Calhanoglu med att inte låta han spela några tävlingsmatcher alls för resten av säsongen. Calhanoglu måste dessutom själv betala 100,000 euro som kompensation direkt till Trabzonspor.

”Det är givetvis otroligt bittert för Hakan själv men även för oss. Vi blir ju också väldigt bestraffade även fast Bayer Leverkusen inte hade någonting med den här händelsen att göra. Vi saknar nu en väldigt viktig spelare för resten av denna viktiga del på säsongen.” säger sportchefen Rudi Völler till Leverkusens hemsida efter att beslutet har fattats.

Ett sinnesjukt tråkigt och jobbigt besked måste jag säga. Att det tog en sådan himla tid för detta beslut att fattas. Och jag, som nu verkligen ha börjat tagga igång ordentligt inför Champions League-mötena mot Atletico Madrid som ska sättas igång om bara några veckor, men laget får alltså helt enkelt klara sig utan sitt turkiska frisparksgeni för resten av säsongen.

Källa: bayer04.de

Erik Bolldénbollden_97@hotmail.com@Bollden_972017-02-03 13:32:33
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen