Lagbanner
”Givetvis finns det stora risker” – så är läget i Leverkusen inför omstarten

”Givetvis finns det stora risker” – så är läget i Leverkusen inför omstarten

Erik Bolldén följer Bayer Leverkusen och berättar nu för oss om hur det ser ut i klubben inför omstarten samt sina tankar om att ligaspelet drar igång.

Bayer Leverkusen är i sedvanlig ordning med i toppen av tabellen och kämpar för att kunna kvittera ut en biljett till den kommande upplagan av Champions League.
 
Lagets form var strålande innan uppehållet tog vid, men det är desto mer osäkert hur spelarna står sig efter två månader utan någon match. Erik Bolldén har full koll på klubben och ger nu sin syn på återstarten av ligan med fokus på Leverkusen.
 
Bundesliga är tillbaka den här veckan, vad är din åsikt om det?
- Som supporter har jag ju givetvis varit av den åsikten att vänta med starten, detta för att kunna spela med publik hellre än utan. Men ju längre tiden har gått nu så känner jag att min fotbollsabstinens är på utomjordiska mått och jag har faktiskt haft lite panik de senaste veckorna, så jag är glad över att Tyskland testar för att se om allt funkar.

- Givetvis finns det väldigt stora risker gällande smittspridning men man ska ju komma ihåg att de har väldigt strikta regler som måste följas. Så ja, det blir ett spännande test detta. 
 
Hur är statusen i Bayer Leverkusen inför omstarten?
- Rätt bra, skulle jag säga. En av våra absolut största nyckelspelare i Charles Aranguiz skrev nyss på ett nytt kontrakt och vad jag vet så ser lagets skadesituation i stort ganska ljus ut.
 
Werder Bremen väntar härnäst, hur går tankarna inför mötet?
- Rent tabellmässigt så ska det ju vara en enkel trepoängare men nu har man ju har ju ingen aning om hur det kan gå efter detta långa uppehåll. Kan ju finnas en möjlighet att Bremen har fått en enorm nytändning, så på så sätt känns det lite ovisst även om vi förhand är favoriter. 
 
Vad tror du om avslutningen på säsongen för er del?
- Att det blir en väldigt spännande sådan. Nu har vi ju fullt fokus på Champions League-platserna och det kan bli ett väldigt jämnt race, ett race som jag tror och hoppas att vi går segrande ur.
 
Vad har du att säga till den som aldrig tidigare följt tysk fotboll?
- Välkommen och var redo på mål, för mål det kommer det att bli. 

*  *  *

Läs gärna även:
» Dags att välja favoritlag i Bundesliga
» Allt du behöver veta inför Bundesliga

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-05-11 20:00:00
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen