Lagbanner
2020-06-20 15:30

Hertha BSC - Bayer Leverkusen
2 - 0

Hejdå Champions League
Pissregn, pissmatch, allt sket sig för Wendell och grabbarna, när Hertha plötsligt blev Bayern in disguise.

Hejdå Champions League

För alltid Neverkusen. Sämst när det gäller. Eller hur är det? Det blev en pissig jävla 2-0 torsk igår i den avgörande kampen om CL-platsen. Medan vi samtidigt fick se Gladbach spurta förbi oss på upploppet. Nu står vi metern ifrån mållinjen med minimala chanser.


Under midsommardagen medan jag var ute på äventyr passade alla Bundesligalag på att spela samtidigt, så där som de gör nästsista och sista omgången. Rätt fräckt. 
Tidigare i veckan såg allt så ljust ut, vi besegrade Köln i derbyt med 3-1. Havertz prislapp ökade, Tah och Volland var tillbaka i fin form och sommaren var igång. 

Vi hade således allt i egna händer inför denna omgång, förvisso en tuff match borta mot Hertha. Men ett hemmalag utan publik och utan något att spela för i detta viktiga läge, ska besegras. En seger och vi hade vandrat hem med CL-platsen i papperskassen. 
Tråkigt dessvärre var Herthas fixstjärna Mateus Cunha tillbaka och hade show. Han och Hertha dominerade och hans mål gav de en välförtjänt ledning in till halvtidspausen. En riktig svag första av oss och vi fick se Bosz reagera med byten direkt till andra. Som han också gjort tidigare nu med dessa “Corona-byten”, det har dock inte gett några direkta resultat och inte nu heller. Det är ju jävligt kul att se Paulinho komma in där redan istället för 89e, men att plocka ut våra kanske två viktigaste spelare och rutinerade ledare, i Aranguiz och Volland redan i halvtid kändes dumt och visade sig så också vara.

Drygt 40 mil västerut i landet gjorde våra konkurrenter Borussia Mönchengladbach upp med redan nedflyttningsklara Paderborn. En betydligt lättare match på pappret och det gav de också segern och försprånget i CL-kampen. 
Nu återstår alltså bara en omgång och den spelas på samma tid, på samma kanal. Hela omgången har du 15.30 på Viaplay nästa lördag. 

Gladbach måste förlora, annars är det hejdå Champions League. De möter just Hertha Berlin, så snälla Hertha, kunde ni slå oss får ni fan slå dem också, lite rättvisa tack. “Help me Hertha, you’re my only hope.” 

Själva tar vi oss an Mainz hemma på BayArena. Det ska inte vara något annat än en jävla slakt. 

Robert Linde2020-06-21 12:29:35

Fler artiklar om Bayer Leverkusen