Freiburg - Bayer Leverkusen
0 - 1

Imponerande och viktig seger i Freiburg
Svårt att inte omfamna King Kai nu, trots restriktionerna.

1-4 i tisdags på BayArena mot Wolfsburg var en rejäl smäll, för vi var nere men uppe på feeeeem aaaaah-ah! Coach Bosz ändrade en del och det gav betalt, stabilt, coolt och behärskat, vann vi igårkväll med 0-1 borta mot mittenlaget Freiburg. Och vem gjorde matchens enda mål? Ja, ni gissade rätt...

Lite tråkigare än vanligt, men stabilare, det behövdes och det resulterade i en väldigt viktig seger och en hållen nolla. Imponerande av Bosz och laget att komma tillbaka så, snabbt och moget efter storförlusten hemma bara tre dagar tidigare.
Även hemmalaget Freiburg var lite mer försvarsfokuserade och skärpta efter deras 3-3 match i veckan.
Vårt korta passningsspel satt dock i och vi vann återigen antalet passningar och bollinnehav stort. Samt att vi återigen drog på oss många fasta situationer mot oss, men nu lyckades försvara dem, jämfört mot Wolfsburg där vi släppte in tre och snudd på fler just på fasta.

Faktum är att vårt försvarsspel var så pass bra idag att Freiburg endast mäktade med ett enda skott på mål och det kom i en slutforcering i 88e minuten.

Riktig mysmatch, till fredagsmyset i mysiga pittoreska Freiburg i södra Tyskland, på den mysiga lilla Schwarzwald Stadion. 19 grader varmt vid avspark, 20.30. Så mysigt att man i första halvlek somnade av fredagsdrinken. Ganska sömnig första halvlek trots allt.

Jag har ju försökt tona ner hypen lite kring Havertz, men det är ju otroligt att han gör mål igen och avgör matchen. 5 mål sen ligan återstartade nu, 11 under säsongen, 35 totalt i Bundesliga, yngst någonsin att nå den siffran i Bundesligas historia. Han spelar förvisso någon slags falsk 9a nu, men han är ingen anfallare annars, han är mittfältare, vilket gör det än mer otroligt.

Segern gör att vi nu efter 29 spelade omgångar befinner oss på 56p. 14 poäng före Wolfsburg då på den 6e platsen som är den sista Europaplatsen. Med 5 omgångar kvar att spela, är det alltså 15 poäng som kan vinnas, så det är inte helt klart än, men i skrivande stund ligger Wolfsburg under sin match (15.30 vs Frankfurt).

Övrigt skojs:
- Kul att Bailey fick starta och att Tah var tillbaka. Den förstnämnde stod ju också för framspelningen till matchens enda mål.
- Wirtz, 17-åringen:  Var väldigt bra för sin ålder, som han ju är, men tämligen tafatt för denna nivå, vi har andra spelare som kan göra det bättre och bör starta före honom.
- Leverkusens damer har idag också fått göra comeback, nu när “Frauen Bundesliga” är tillbaka, tyvärr blev det förlust med 0-2 hemma mot Duisburg. Efter 17 spelade omgångar ligger man 9a i en liga på 12 lag.
- Nästa match för herrlaget är om exakt en vecka, hemma mot… Bayern München!
Och då kommer Havertz med all sannolikhet starta, skadan i matchen som det snackats om en del verkar inte vara något allvarligt. Tack.

Samt; kolla in målet här, man kan ju se alla mål och höjdpunkter direkt på SvenskaFans nu.