Lagbanner
Arena Oskarshamn, 2022-04-30 16:00

Oskarshamns AIK - Lunds BK

Inför: Bayer 04 Leverkusen - Werder Bremen
Kan Kießling ta laget vidare till semifinalen i DFB-pokal?

Inför: Bayer 04 Leverkusen - Werder Bremen

Kvartfinalerna i DFB-pokal står och knackar på dörren och det är dags för åtta lag att bli fyra. Bayer 04 mot Werder Bremen, vilket av lagen ska få tacka för sig?

Då var det äntligen dags för kvartsfinalerna i DFB-pokal. Bayer 04 ställs hemma mot ligakonkurrenterna SV Werder Bremen i en klurig match för Roger Schmidt och hans manskap. Werder Bremen ställdes inför en betydligt svårare uppgift i åttondelsfinalen då man mötte topp laget Borussia Mönchengladbach (4-3) medan Bayer 04 mötte divison 3 laget SpVgg Unterhaching (3-1). Nu är det istället kvartsfinal som gäller och en match som betyder mycket för båda lagen. Räkna med en tuff match där båda lagen är beredda att offra allt för att ta sig vidare till semifinal och steget närmare Berlin.

Bayer 04 Leverkusen
Bayer 04 ställdes på prov i förra omgången av Bundesliga då man tog sig an de tyska giganterna Bayern München på hemmaplan. Detta var första matchen under en mycket intensiv match-period för die Werkself som från och med mötet med Bayern ha match var tredje dag i tre veckor framåt. Det är cupen denna vecka och Europa League de två kommande som gör att Bayer 04 även spelar match mitt i veckan. ”En hel del matcher under en kort tid är alltid en utmaning. Men vi vill vara i detta läge så länge som möjligt” sa tränare Roger Schmidt på presskonferensen efter matchen mot Bayern München. Schmidt sa även att Bayern-matchen tog hårt både psykiskt och fysiskt på spelarna, men att dem kommer att återhämta sig fort och vara redo för kvartsfinalen i DFB-pokal.

Bayer 04 stod emot bra mot Bayern München på matchen i lördags, en jämn match där man märkte att Bayern hade snäppet bättre spets än hemmalaget Bayer 04. Lagkapten Ömer Toprak var utan tvekan man of the match. Han styrde försvarsspelet exemplariskt och visade tidigt Bayerns anfall att dem skulle behöva göra något extra ordinärt för att komma förbi mittbackgiganten den kvällen. Tillsammans med Jonathan Tah, som för övrigt också gjorde en utmärkt insatts, stoppade dem Bayern från att göra mål under hela matchen. När Xabi Alonso i bortalaget plockar sitt andra gula kort i matchens 84:e minut lyfter hemmalaget sitt spel och ser chansen att plocka hemma alla tre poängen. Manuel Neuer stänger igen i slutet och matchen slutar rättvist 0-0. Ett riktigt styrkebesked från hemmalagets sida som visar att man kan stå emot de allra bäst.

Även fast Werder Bremen ligger långt ner i Bundesliga tabellen (16) så ser Schmidt dom som ett väldigt svårt motstånd. Han berättar på presskonferensen efter matchen mot Bayern München att vi har under säsongen sett Werder stå upp mot topp-lag som Schalke och Hertha. Werder skapar otroligt många chanser men misslyckas oftast att ta vara på dem. Schmidt påpekar att motståndarlaget är bra nog att vända på matcher på egen hand och när de kommer till cupen, då det bara är en match som allt ska avgöras på, det är då dem är som farligast.

SV Werder Bremen
Werder kommer senast från en tungt nederlag borta mot Borussia Mönchengladbach i den senaste omgången av Bundesliga då man förlorade med hela 5-1. Efter Werder Bremens chockerande dålig facit i Bundesliga då man endast lyckats skrapa ihop 19 poäng på 20 spelade matcher har cupen blivit viktig för klubben. Med en plats i semifinalen av DFB-pokal skulle man summera säsongen som relativt lyckad i slutet av säsongen.

Efter en heroisk insatts senast i DFB-pokals åttondelsfinal av Werder så lyckades man att slå ut ett formstarkt Borussia Mönchengladbach med 4-3. Nu måste de grön/vita lyckas med en ännu större bragd då man besöker Bayer 04 på BayArena. Bayer 04 är ännu större favoriter än vad Mönchengladbach var i åttondelsfinalen, men optimistiska vindar blåser i Werder Bremens läger. Ligacupen är alltid ligacupen och historiskt sätt är det här de största skrällarna inträffar. Det är en match som avgör allting och ifall Werder prickar in formen ikväll så har vi en väldigt rolig match att se fram emot.

Bayer 04 Leverkusen - Werder Bremen spelas under Tisdagen (9/2) klockan 19:00.

 

JOHAN ZAKARIASSON2016-02-09 10:42:00
Author

Fler artiklar om Bayer Leverkusen